A második félidő tizenegyessel indulhatott volna a Dunaújváros PASE számára, de nem ítélte meg a játékvezetés a galériában is szereplő Thiago Ribeiro jelenetet. Az 53. perben Böőr Zoltán és Urbin Péter is támadhatta a Szari kapuját. Petneházi Márk 68. percben teljesített szabadrúgása is alig ment a vendég kapu mellé. a Mérkőzés vége felé Csehi Tamsá,  Jakab Dávid és Samuel Ato is veszélyeztette a nyíregyházi kaput.

A vendégek támadásainak száma elenyészőbb volt a hazaiakétól. Sándor István a 19., majd Bajzát Péter gólt eredményező támadása következett a második félidő 58. percében.

Lapok tekintetében is a Spartacus ért el nagyobb eredményt. Sárgát kapott Rubus Tamás, Bajzát Péter és Sárközi Norbert.

A mérkőzés végén a vezetőedzők értékelték a csapataik játékát:

SONY DSC

Lucsánszky Tamás a Nyíregyháza Spartacus részéről: ezen a mérkőzésen a stabil védekezésből középpályás labdaszerzéssel próbáltunk játszani, és végül ez hozott nekünk találatot Bajzát Péter góljával, ez el is döntötte a mi javunkra a mérkőzést.

SONY DSC

Dobos Barna a Dunaújváros PASE mestere: ez egy igazi rangadó mérkőzés volt, sajnálom, hogy a pálya állapota nem volt a legideálisabb, ez is oka volt, hogy nem tudtuk feltörni az ellenfél játékát. Lehetőségeink voltak, de ziccert nem tudtunk elérni. A Spartacus egy zárt védekezéses célfutballt játszott, ellenben velünk, mi egy bátrabban támadó, vállalkozó típusú játékstílust választottunk. Sajnos volt egy hibánk, amit az ellenfél ki is használt. Szerintem nem érdemeltük meg a vereséget!