A két csapat az elmúlt 3 évben ötször találkozott. A lejátszott mérkőzések gólaránya a mieinknek kedvez (9:5). Ebből a csapatok kétszer játszottak a Soproni VSE stadionjában, így ebben az összehasonlításban is mi vagyunk a jobbak (3:1). Ha szűkítünk az időn, és csak az utóbbi tíz hónapot vizsgáljuk, akkor azt láthatjuk, hogy ezalatt az idő alatt már harmadszor mérjük össze erőnket a Sopronnal. Egy döntetlen mellett két győzelem a mérleg.

Vizsgálhatjuk az NBII az elmúlt egy évét is. Ha csak a hazai teljesítményt nézzük, a Soproni VSE 2 győzelmet, 2 döntetlent és 2 vereséget könyvelhetett el. Mi idegenben négyszer nyertünk, kétszer játszottunk döntetlent, és csupán egyszer kaptunk ki. Ez alapján a Dunaújváros szerepelt jobban.

Nálunk bizakodásra adhat okot, hogy Szalai Tamás gyógyul sérüléséből, Lázár pedig az utóbbi fordulóban kezdőként szerepelt, így Dobos Barnának nem okoz gondot a kezdőcsapat kialakítása. A soproniaknál viszont elég sok a sérülés. Balázs és Horváth porcműtét után lábadozik, míg Szabó gyomorproblémákkal küzdött. Czár talpát a héten műtötték, Katona pedig az Ajka ellen összeszedett vállsérülése miatt egyéni edzéstervet hajtott végre, így rájuk várhatóan nem számíthat a hétvégén a szakmai stáb. Ez tehát nem könnyíti meg Supka Attila vezetőedző dolgát, aki saját honlapjuknak nyilatkozta, hogy az NB II egyik legjobb, a feljutásra is esélyes csapata ellen játszanak szombaton, de véleménye szerint jó játékkal a tabella második helyén álló Dunaújváros is legyőzhető. Erre számukra bíztató előjel volt az, hogy az előző fordulóban az Ajka ellen eredményesen és helyenként jól is játszottak. Mi pedig annak örülhettünk legutóbb, hogy simán sikerült legyőznünk a Ceglédet.  Az is kedvező előjelnek tűnik, hogy támadóink és védőink is eredményesebbek voltak a vendéglátókhoz képest, hiszen nekünk +14, míg a Sopronnak -5 a gólaránya. A statisztikáról azonban tudjuk, hogy olyan, mint a bikini, vagyis a lényeget eltakarja, így kérdéseinkre a választ csak szombaton este kapjuk meg.  Ehhez azonban még hozzátesszük, hogy hajrá Dunaújváros PASE!