A Cegléd elleni hazai, 2-0-ra megnyert találkozót a helyszínen szurkolta végig Dorkota Lajos Úr, a MEKH elnöke, a Dunaújváros Labdarúgásáért díj tulajdonosa, és Gombos István Úr, DMJV Humán Alpolgármestere, a DPASE elnökségi tagja is.

Dorkota

 (forrás: www.duol.hu)

Dorkota Lajos (MEKH elnök, a Dunaújváros Labdarúgásáért díj tulajdonosa): – Nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. A Ceglédet meg kellett vernünk, akik a hátsó régióban vannak, de a bennmaradásért küzdenek. Az ügyvezető igazgatójukkal beszéltem a találkozót megelőzően, aki ezt tűzte ki csapata céljaként, és pontért jöttek Dunaújvárosba. Végül mi örülhettünk, hiszen Urbin Péter két góljának köszönhetően 2-0-ra nyertünk, akit az én segítségemmel sikerült leigazolnunk Balmazújvárosból. Péter bizonyította, hogy jó választás volt, hiszen az utóbbi két mérkőzésen háromszor is betalált az ellenfelek kapujába. A Dunaújváros jó csapat, mely a 19. forduló után megerősítette helyét az élmezőnyben, hiszen számunkra kedvező eredmények születtek a riválisaink pályáin. Így most úgy tűnik, hogy a Siófok és köztünk dőlhet el a feljutás sorsa. A hét végén lesz egy nehéz meccsünk Sopronban, amely egy nagyon jó csapat, melyet az osztályozó mérkőzéseken is megtapasztalhattunk már. Sok néző előtt játsszák meccseiket, mely a mieinknek is jót tesz. Azt a találkozót szerintem behozzuk, és utána irány a Balaton part. Már most minden dunaújvárosi szurkolónak a figyelmébe ajánlom április 19-ét, amikor Siófokra megyünk.

Gombos István (humán alpolgármester, a DPASE elnökségi tagja): – Régi játékosként mindig érdekelt és érdekelni is fog a csapat sorsa, ezért ha tehetem, minden mérkőzésen a helyszínen szurkolok a Dunaújvárosnak. A futballt nem lehet elfelejteni, és egy-egy akciónál az én lábam is úgy lendül, mintha a pályán lennék. Volt miért visszavágnunk ellenfelünknek, akik az ősz folyamán 2-1-re verték a mienket. Ez nem volt egyszerű, hiszen Kis László jól megszervezte csapata játékát, akiket nehéz volt feltörni. A találkozó első félidejében a szél támogatásával esélyünk volt arra, hogy akár több gólt is lőjünk. Ez sajnos nem sikerült, de Urbin szemfüles gólja megnyugtatott bennünket, így vezetéssel mehettek a szünetre a fiúk. A folytatásban csendesedett a szél, mely nem kedvezett ellenfelünknek. A második gólunk egy szép Villám beadásból született, amikor Balázs a jobb oldalról ívelt szokásához híven remekül középre, és ismét Urbin volt a befejező ember. Fejesgóljának köszönhetően sikerült megerősítenünk és be is biztosítani a győzelmet. Ha Böőr Zoltánék így tudják hozni mérkőzéseiket, akkor nem hiszem, hogy gondot okozhat a feljutás az NBI-be. Mi bizakodóak vagyunk. Szurkolni is azért járunk ki, hogy ezzel is erősítsük a csapatot. A siófoki meccs lesz a meghatározó, amely egy ki-ki találkozónak néz ki. Egy baj van csak ezzel, hogy Siófokon lesz, de bízom a csapatban és a szurkolókban is, akik remélhetően szép számmal jönnek majd ki a hazai meccsekre, és kísérik el a fiúkat az idegenbeli találkozókra is. A csapaton a folyamatos fejlődést látom, mely Dobos Barnának köszönhető.