No, nem egy halgazdaság alkalmazottja ő, hanem a Dunaújváros PASE labdarúgó csapat kapu-hálójának védelmezője.

SONY DSC

Dániel Csaba.

Újdonsült kapusunk alig múlt tizenkilenc éves, mégis elmondhatja magáról, hogy már egy tucatnyi évvel ezelőtt elhatározta, hogy futballista lesz belőle. Sportiskolába járt, ahol szinte azonnal a focizás rabjává vált. Alig három év eltelte után, még csupán tíz esztendősen, a Fradi utánpótlás keretein belül „rúgta a bőrt”, persze csak a kirúgásoknál. Hét évet töltött ennél az egyesületnél. Ezen időszak alatt leérettségizett, tanult angolt és spanyol nyelvet is, de utóbbinak mostanság nem igazán látja hasznát, mivel csak az angolt beszéli társalgási szinten.

A csapatkeresés rögös útja elsőként Veszprémbe vitte a játékost, majd a REAC NBII.-es gárdájában is nevelődött egy rövid ideig. Innen érkezett az idei évben a Dunaújváros PASE-hez.

A hálóőri, vagyis a kapusi hivatást hosszú távon is folytatni kívánja, mivel a profi sportkarrier befejezését követően a kapusedzői teendők ellátása szerepel a terveiben.

Csaba a szabadidejét szívesen tölti a barátai körében. Moziba is közösen járnak, a filmeket pedig együtt elemezgetik.

A futballon kívül van egy másik, régóta meglévő, fejlődő szenvedélye Dániel Csabának, ez pedig a zenélés. Pontosabban a gitározás. Klasszikus, valamint elektromos gitáron is tanul játszani, de az elektromos gitár és az azzal játszható műfaj, pontosítva a Heavy Metal, áll igazán közel ő hozzá.

Ennivalóban a brassói aprópecsenyét részesíti előnyben a többiekhez képest, italban a készen vásárolható teákat fogyasztja a leginkább.

Párkapcsolata jelenleg nincsen, facéron várja a lányszurkolók mind nagyobb táborának érdeklődését!