A második félidő első percében azok, akik nem foglalták el elég gyorsan a helyüket, lemaradtak a dunaújvárosi gólról. A középkezdést követően a hazai védők szereztek labdát, melyet Urbin passzolt Böőr elé, aki becsúszva, a kapufát is érintő lövéssel vette be Mester kapuját (1-0).

SONY DSC

A gyors találat után a vendégek szerettek volna azonnal egyenlíteni, így Milintének fél percen belül kétszer is védenie kellett. Először Vachtler, majd Kónya lövését hatástalanította kapusunk. Élvezetes, jó iramú volt ekkor a rangadó, így mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A vendégek csapatába csereként beállt Szöllősi engedett el egy jó lövést, majd a másik oldalon Szauter előretörését követően Böőr előtt alakult ki gólhelyzet. Az 56. percben formás támadásnak tapsolhatott a szép számú hazai közönség, amikor egy Böőr, Szauter, Thiago háromszögezést követően a középre emelt labdát Petneházi fejelte centikkel mellé. A másik oldalon Nagy beadása okozott védőinknek kisebb munkát. A 63. percben Kocsis lépett fel a támadással, aki jól passzolt Urbin elé, de a lövés elkerülte a kaput. Hét perc elteltével Böőr szólót tapsolhattunk meg, majd Szöllősi szabadrúgása találta lesen Belényesit.

A hajrához közeledve mindkét szakvezető cserékkel próbálta frissíteni csapatát. Sorra alakította ki az ekkor a labdát többet birtokló Balmazújváros a helyzeteit, melyeket főleg beívelésekből értek el. Ebben az időszakban több szabálytalanságot is elkövettek védőink, melyekből veszélyes pontrúgások érték el Milinte kapuját, aki a 90. percben egy öklöző mozdulattal tudta csak kiütni a kapuja felé tartó labdát. A három perces ráadásban Urbin lőtt lesgólt, majd, amikor egy pontrúgáshoz a vendég kapus, Mester is előrehúzódott, egy kontra végén ugyancsak ő lőtt mellé. A lefújást követően joggal örült a megszerzett három pontnak csapatunk, akik egy védelmi megingást kihasználva nyerték meg a találkozót, és az ezzel járó három bajnoki pontot. A Dunaújváros ezzel a sikerrel megőrizte a táblázaton elfoglalt második helyét, és ellépet a döntetlent elérő Siófok gárdája elől.