– Barna. Mennyire vagy megelégedve a csapat edzéseken történő hozzáállásával, munkájával?

– A fiúk, csakúgy, mint ősszel, maximálisan odafigyelnek a feladataikra. Ehhez a munkához nagyon jó alany a csapatom. Csak jókat tudok mondani a munkához való hozzáállásról.

– Több közösségnek voltatok már tagjai, de úgy tudom, hogy a dunaújvárosi számotokra sokat jelent. Mitől jó a csapatunk?

milinte árpád

Milinte Árpád: – Elsősorban a kiválasztott játékosoktól, hiszen olyan emberek kerültek a csapatba, akik egyaránt jó játékosok és jó sportemberek. Ez a kettő alkot egy olyan közösséget, ami ezt az eddig elért eredményt is előre mutatta. Sok mindenben együtt gondolkodunk, de még ebben is tudunk tovább fejlődni.

Urbin Péter: – Én is úgy látom, hogy nagyon jó közösség van Dunaújvárosban, és úgy gondolom, hogy ez a meccseken belül is meglátszik, amikor egy-egy nehezebb pillanatot kell megoldanunk. Ilyen például Sopronban is volt, de ezt is sikerült átvészelnünk. Ez a csapategységnek is köszönhető.

Dobos Barna: – Többször bizonyítottuk, hogy egy negatívabb eredmény után is tudtunk pozitívan gondolkodni. Ha ilyen lesz a jövőben, akkor reményeim szerint ez a felfogás ugyanígy megmarad. Ez a fajta gondolkodásmód kell ahhoz, hogy a mérkőzéseken fordítani tudjunk. Ilyen példa a zalaegerszegi találkozó, ahol hátrányból tudtunk visszajönni a meccsbe. Ott ez döntetlen ért, míg Sopronban, hasonló helyzetben, a második félidőben mutatott jó játékkal nyerni tudtunk.

– Van-e a felkészülésben valami különlegesség, amit kifejezetten a Balmazújváros ellen gyakoroltok?

Dobos Barna: – Nem készülünk másként, mint ahogyan szoktunk. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, ráadásul a Balmazújváros az élmezőnyhöz tartozik. Számunkra minden mérkőzés, így ez is kiemelten fontos, hiszen szeretnénk az első két hely valamelyikén megmaradni. Szeretnénk hazai pályán sikeresek lenni. Ezért mindent megteszünk. Szerencsére játékosaim is látják, hogy a különböző szituációkban mit kell másként, jobban csinálniuk, és ez a fejlődés egyik tényezője.