Ezt követően a dunaújvárosiak kerültek mezőnyfölénybe, de nem sikerült lövésig jutniuk. A hazaiak Pál kontrája után veszélyeztetek, de kapusunk jó ütemben érkezve húzta le a beadást. A játéknak ebben a szakaszában mindkét csapaton lehetett érezni, hogy mekkora a tét, hiszen a küzdelem a két kapu közötti területen folyt. Milintének Waltner beadása után volt ismét munkája, ekkor Nagy fejéről húzta le a labdát. A 38. percben Petneházi ütközött Bogátival, akit végül sérülés miatt le is kellett cserélni. Az utolsó öt percben két gólszerzési lehetőségünk is volt. Petneházi szöglete után Urbin fejese, majd Godslove 20 méterről leadott lövése kerülte el a hazaiak kapuját.

A második félidő elejét jól kezdte a PASE. Petneházi szabadrúgásból leadott lövése szállt mellé, majd siófoki válaszként Ivancsics 17 méterről célozta meg Milinte kapujának bal alsó sarkát, aki óriási bravúrral tudott hárítani. Kocsis Gábor fejelte ki Nagy kapura tartó lövését, míg a másik kapunál Pécseli blokkolta Petneházi bombáját. A 67. percben óriási dunaújvárosi lehetőség maradt ki. Thiago adott remekül középre, de az ötösön belül Urbin centikkel lemaradt a labdáról. Lüktetett a játék, hiszen egy perc múlva már Milintének kellett védenie a csereként beállt Horváth lövése után.

SONY DSC

Negyed órával a vége előtt a hazai szurkolók ereiben megfagyott a vér Petneházi 18 méterről leadott lövése után, de a labda a felső lécen csattant. Már csak bő tíz perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor ismét Horváth volt a főszereplő. A siófoki csatár ziccerben indult meg a kapunk felé, akit Milinte nem tudott szabályosan megállítani, aki ezért kénytelen volt idő előtt elhagyni a pályát. Thiago helyére érkezett Bartus, akinek ezt követően a hat perces ráadásban főszerep jutott. Előbb Horváth fejesét fogta, majd Futó 16 méterről leadott, léc alá tartó lövését hárította bravúros mozdulattal szögletre. A találkozó 95. percében Sárközi is a kiállítás sorsára jutott, így a következő, Kisvárda elleni mérkőzésen rá sem számítat Dobos Barna. Az idegenbeli döntetlen számunkra kedvező, hiszen így, a bajnokság hajrája előtt, megmaradt a négypontos előnyünk az üldöző Siófok előtt.