A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. április 30-án sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a Kisvárda elleni mérkőzés értékelése, a következő, Szigetszentmiklós elleni találkozóra történő felkészülés, valamint tájékoztató a Focizz velünk programról volt.

SONY DSC

 

A sajtótájékoztató első részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Dobos Barna sportigazgató, Dániel Csaba kapus és Urbán Gábor csatár hogyan értékelik a legutóbbi, Kisvárda elleni mérkőzést.

25

 

Dobos Barna: – Nagyon örülünk annak, hogy győztesen hagytuk el a pályát, hiszen nagyon fontos győzelmet arattunk. Az is fontos volt, hogy lőttünk egy gólt, mely több mérkőzés óta nem sikerült, és ezzel meg is nyertük a találkozót. Az NBII mezőnyében változott a kép ősz óta, hiszen a csapatok nagy része, de talán mondhatom, hogy mindegyik, akikkel eddig találkoztunk, bunkerfocit játszottak, melynek feltörése nem egyszerű feladat. A Kisvárda elleni első félidőben is sokat tettünk azért, hogy ez megtörténjen, mely a második játékrész elején sikerült. Nagy nyomás alá helyeztük ellenfelünket, ezzel hibázásra kényszerítve őket. Ennek eredménye lett, hogy egy szabálytalan megmozdulásból adódó tizenegyest Böőr Zoli értékesített. Utána változott a játék képe, hiszen az ellenfél is próbálkozott. Sajnálom, hogy a mérkőzésnek ebben a részében nem tudtunk eredményesebben játszani, hiszen több lehetőségünk is volt. Nem vagyunk elégedetlenek, hiszen megszereztük a három pontot, ezzel nagy lépést tettünk céljaink irányába.

Dániel Csaba: – Reménykedtem abban a meccs előtt, hogy én kezdek a kapuban. Amikor megtudtam, hogy ez így lesz, akkor annak nagyon örültem. Próbáltam élni ezzel, bár az igaz, hogy sok dolgom nem volt. Nagyon élveztem a játékot, és remélem, hogy a jövőben még több lehetőséghez jutok. Az elején volt egy-két olyan szituáció, amikor még nem volt meg köztem és a védők között az összhang. Ebből adódott az a helyzet, amikor Villám Balázs segített ki, aki a gólvonal elől kirúgta a labdát. Máskor ezt egyszerűbben kell megoldanunk.

Urbán Gábor: – Volt egy kéthónapos kihagyásom, és nagyon örültem, hogy visszatérhettem a pályára. Bár végig fölényben játszottunk, mégis nagyon nehéz mérkőzés volt. Számunkra az is nehéz, hogy az első félév játéka után minden csapat beáll ellenünk védekezni. Minden meccs fontos, de a kezünkben van a sorsunk, és mindent megteszünk a feljutás érdekében. Személy szerint én mindent elkövetek azért, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, és bizonyíthassak a pályán.

 

– Barna. Két játékosodra, Milinte Árpira és Sárközi Norbertre eltiltás miatt nem számíthattál. Hogyan értékeled azok munkáját, akik az ő posztjukon szerepeltek? Tart-e még az eltiltás?

 

Dobos Barna: – Teljesen elégedettek vagyunk a játékukkal, és öröm volt számunkra, hogy a kapuba beálló Dániel Csaba jól megoldotta a feladatát. Bár neki volt már NBII-es meccse, de számára most volt az első olyan találkozó, amikor ezt a felnőtt csapat dunaújvárosi mezében tehette meg. Sokat kell még dolgoznia, de reméljük, hogy hosszabb távon számíthatunk majd rá. Az eltiltott játékosok büntetése lejárt, így mindkettejükre számíthatunk már.