Riberio Thiago: – Teljes mértékben egyetértek az előttem elmondottakkal, ráadásul az egyik ilyen helyzetet én nem tudtam értékesíteni. Ezt legközelebb nem tehetem meg. Többet kell dolgoznom, jobban kell koncentrálnom, hogy ilyen többet ne forduljon elő.

– Amivel készültetek a Gyirmót ellen, az mennyire köszönt vissza a pályáról, most elvonatkoztatva a végeredménytől?

Dobos Barna: – A felkészülésünk maximálisan sikerült, az erényeiket jól ismertük. Ahhoz azonban, hogy nyerni tudtunk volna, jobb csapat és egyéni teljesítményekre lett volna szükség.

Farkas Viktor: – Több összetevője van annak, hogy vereséget szenvedtünk. Jobban oda kell figyelnünk az oldal szabadrúgásoknál, és eleve ki kellene azt zárni, hogy ilyenekhez hozzájussanak ellenfeleink. Ez azt jelenti, hogy nem szabad feleslegesen szabálytalankodnunk. Ha ez mégis bekövetkezik, akkor minden játékosnak be kell tartania az edzésen begyakoroltakat. Sokkal gyorsabban kell a lepattanó labdáknál reagálnunk. Sajnos ez nem volt meg a csapatban legutóbb, és ezért kaptuk a gólt. Ilyen hibákat nem szabad elkövetnünk legközelebb.

Riberio Thiago: – Amikor átvettem a labdát, azt hittem, hogy lesen vagyok. Meg is lepődtem, hogy nem jelzett a játékvezető, de ez a kisebb oda nem figyelés hozta azt, hogy nem találtam el a kaput. Nekem ezen kell most javítanom.

– Dobos Barna sportigazgatót kérdezem a teljes csapatot érintő egészségügyi fejlesztésről, amely kihat az összes Dunaújváros PASE játékosra. Legyen szó sérülések felismeréséről, az utólagos rehabilitációról, és az azt megelőző vagy utólagos erőnléti fejlesztésről. Miről szól ez pontosan?

 dobosbarna

Dobos Barna: – Nagyon fontosnak tartjuk a rehabilitáció kérdését, hogy a sérült játékosaink minél gyorsabb felépüljenek. Éppen ezért Köller Andreát alkalmazta a klub, aki minden nap délutánonként foglalkozik azokkal a játékosokkal, akik sérülést szenvedtek. Ezt követően, a már felépült labdarúgóink elkezdik az erősítő tréninget Szabó András erőnléti edzőnkkel, majd ha elvégezték a megfelelő munkát, akkor térhetnek vissza a saját korosztályukhoz, hogy ott folytassák az edzéseket. Az egyesületnél két orvos is dolgozik. Dr. Frank József és Dr. Ágh Péter. Frank doktor úr az, akit elsődlegesen meg tudnak keresni a játékosok a szüleikkel, a korosztályos edző segítségével. Dr. Ágh Péter végzi a sportorvosi vizsgálatokat, és az egészséges táplálkozás területén ad tanácsokat. Nagy hangsúlyt fektetünk a preventív munkára is, ezért tartjuk fontosnak, hogy erőnléti edzőnk arra is odafigyel, hogy minél kevésbé legyenek sérülékenyek játékosaink. Kiemelten figyelünk arra, hogy a gyerekek olyan feladatokat kapjanak, amelyeket ő ellenőriz, hiszen számukra kizárólag a korosztályuknak megfelelő feladatok adhatók. Így lesznek a fiatalok a megfelelő fizikai állapotban. A kondicionálási lehetőségek nem minden esetben adottak, de bízunk abban, hogy a következő időszakban, az infrastruktúra fejlesztésével ez is egyre jobban megoldódik. Szabó Andrásnak azonban megvannak azok az eszközei, amelyek segítik a rehabilitációs tevékenységet.