– Térjünk át a Szolnok elleni mérkőzésre, ami megint egy nehéz meccs lesz. Eddig a közelmúltban mindösszesen 1-szer játszottunk ellenük. Azon a Szolnok nyert 3-2-re. Ilyen előzmények után mire lehet számítani?

Dobos Barna: – Mindenképpen győzni szeretnénk, de ehhez nagyon oda kell figyelnünk. Ezt tudja a csapat is. Nagyon jó pozícióban vagyunk, hiszen amit kiharcoltunk eddig, vagyis azt, hogy a második helyről várhatjuk a bajnokság hajráját, arra a szezon elején senki nem gondolt. A Szolnoknak a jelenlegi helyezése az elért pontszáma alapján azt tükrözhetné, hogy sima mérkőzés lesz, de nekem nem ez a véleményem. Ha megnézzük leendő ellenfelünk keretét, akkor azt láthatjuk, hogy sok volt NBI-es és jó NBII-es játékos alkotja azt. Az érdekes kérdés, hogy miért szerepelnek most gyengébben ebben az évben, de biztos vagyok abban, hogy egy-egy mérkőzésen tudnak kimagasló teljesítményt nyújtani. Erre volt példa a legutóbbi, Ajka elleni győzelmük. Ez az év ilyen, hiszen nagyon közel vannak egymáshoz a csapatok, így apró dolgok dönthetnek el egy-egy találkozót. Nem szabad kihasználatlanul hagyni helyzeteinket, és az sem fér bele, hogy hátul hibázzunk, hiszen ezek megbosszulhatják magukat. Remélem, hogy jó teljesítményt tudunk nyújtani, és ezzel bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Mindenképpen itthon akarjuk tartani a három pontot. Szalain és Buruczon kívül szerencsére jelenleg nincs olyan játékosom, akire ne számíthatnék. Bízom abban, hogy a legerősebb összeállításban tudunk pályára lépni.

Farkas Viktor: – Egyetértek sportigazgatómmal. Én is úgy látom, hogy a Szolnok játékos kerete többre hivatott, mint ahol jelenleg állnak a bajnokságban. Úgy érzem, hogy a Szolnok igazából az otthonában veszélyesebb, mint idegenben. Van miért visszavágnunk, hiszen legutóbb náluk vereséget szenvedtünk. Remélem, hogy keretünk összes játékosa átérzi ennek a mérkőzésnek a jelentőségét. Amennyiben ez így lesz, akkor győztesen jöhetünk le a pályáról.

thiagoriberio

Riberio Thiago: – Itthon játsszunk, és mindent el fogunk követni a győzelem érdekében. Nagyon fogunk küzdeni, megpróbálunk extra teljesítményt is nyújtani. Ha ezt meg tudjuk valósítani, nem lehet gond a győzelemmel.

A hazai összecsapásra 2014. április 11-én, pénteken, 1530-kor kerül sor. Hajrá Dunaújváros PASE!