A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. április 2-án sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a Balmazújváros elleni mérkőzés értékelése, és a Gyirmót elleni találkozóra való felkészülés volt.

23

A sajtótájékoztató első részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Dobos Barna sportigazgató, Lázár Zsolt és Kocsis Gábor játékosok hogyan értékelik a legutóbbi, Balmazújváros elleni mérkőzést.

SONY DSC

Dobos Barna: – Rangadó találkozó volt, ahol megszereztük a győzelmet, aminek nagyon örülünk. A meccsnek voltak olyan fázisai, ahol nagyon jól játszottunk. Mindkét védelem kitűnően működött, és nagy öröm volt számomra, hogy egy szép akcióból szereztük meg a győztes gólt. Jelenlegi helyzetünkben nagyon fontos három pontot szereztünk.

Lázár Zsolt: – Mindenféleképpen egyetértek azzal, hogy rangadót nyertünk, hiszen nagyon közel állt egymáshoz a tabellán a két csapat. Nagyon jó játékosok alkotják a Balmazújvárost, akik közül többeket személyesen is ismerünk, és tisztában vagyunk a képességeikkel. Nem biztos, hogy látványos, de küzdelmes volt a találkozó. Mindenképpen meg kell becsülnünk a három szerzett pontot, hiszen ez egy komoly siker volt.

Kocsis Gábor: – Az, hogy hátul szerepeltetett Dobos Barna, számomra nem volt idegen, hiszen korábban már játszottam jó pár meccset középső védőként. Nem számítottam így semmi újra, és nem is volt bennem ettől különösebb izgalom a találkozót megelőzően. A csapattársak is segítettek ebben.

– Volt-e a játéknak olyan része, amit most másként csinálnátok?

Dobos Barna: – Szeretnénk látványosabban játszani, szeretném, ha a csapat kevesebb labdát vesztene, és a támadásoknál többet birtokolnánk azt. Ahogyan látom, ez hétről hétre javul, és remélem, hogy továbbra is javuló tendenciát fog mutatni, mely sikerekhez vezet bennünket.

Lázár Zsolt: – A labdabirtoklás esetében azt tudnunk kell, hogy minden mérkőzés más, mely sok esetben függ az ellenféltől is. Mi mindnet megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk a közönséget úgy, hogy a csapat eredményessége is megmaradjon. Az elkövetkező találkozókon véleményem szerint még jobban össze fog érni a csapat, és ettől a játékunk még szebb lesz. Az új játékosok teljesítményére sem lehet panasz, de minél többet játsszunk majd együtt, annál jobb, és szebb dolgokra lehetünk képesek.