A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. április 16-án sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a Szolnok elleni mérkőzés értékelése, a DPASE tavaszi teljesítménye, valamint a Siófok elleni találkozó volt.

A sajtótájékoztató első részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Dobos Barna sportigazgató, Böőr Zoltán csapatkapitány és Csehi Tamás védő hogyan értékelik a legutóbbi, Szolnok elleni mérkőzést.

SONY DSC

Dobos Barna: – A mérkőzés eltelte után is azt tudom mondani, mint akkor, vagyis beigazolódott, hogy nehéz mérkőzésre számíthattunk. A játékosaim mindent megtettek a győzelem érdekében, de ehhez gólt kellett volna rúgnunk. Ez most sajnos nem sikerült. Javítanunk kell az eredményességen, hiszen nagyon fontos, hogy minél több pontot, vagy pontokat szerezzünk ebben a helyzetben, amiben szerencsésen vagyunk. Ahogyan az eredmények is mutatják, minden megszerzett, így a legutóbbi egy pontot is meg kell becsülni. Persze szerettük volna, ha ez három lett volna, de ez nem sikerült, mert nem tudtunk gólt lőni.

Böőr Zoltán: – Rossz napot fogtunk ki. A csapat a játékban ennél sokkal többet tud, mint azon a napon. Azért dolgoztunk és dolgozunk a hétköznapokon, hogy azokat a hibákat kijavítsuk, melyeket a Szolnok ellen elkövettünk.

Csehi Tamás: – Teljesen egyetértek csapatkapitányunkkal abban, hogy rossz napot fogtunk ki. Ha az elején egy kicsit pontosabban játsszunk, akkor rúghattunk volna egy gólt, és akkor jobb lett volna a mérkőzés. Ez sajnos nem sikerült, de azért dolgozunk, hogy a Siófok ellen is bejöjjenek azok a dolgok, amelyekkel meg tudjuk nyerni a találkozót.

Dobos Barna: – Nagyon pozitívan értékelem azt, hogy a csapatok úgy érkeznek Dunaújvárosba, hogy ha lehet, gólt ne kapjanak, és valahogyan legalább egy pontot szerezzenek. Ez a legutóbbi hazai meccsen is beigazolódott, hiszen a védekezésben úgy elfáradt a Szolnok, hogy nem is maradt erejük a támadásokra. Visszakanyarodnék egy kicsit a tavalyi, az NBIII-as szezonhoz, hiszen ott is nehezen tudtuk megoldani azt, hogy hogyan törjük át ellenfeleink zárt védekezését. Aztán ahogyan ott is megoldottuk, érzésem szerint most is meg fogjuk tenni. Ehhez hozzátartozik, hogy természetesen ezt most jobb játékosok ellen kell megoldanunk.