– Mielőtt rátérnénk a Siófok elleni mérkőzésre, szeretném, ha egy kicsit a statisztika alapján értékelné a sportigazgatónk és két játékosunk a csapat eddigi szereplését. A tavaszi szezonban csapatunk három alkalommal nyert, kétszer játszott döntetlent – a legutóbbi hazai meccsen a Szolnok ellen -, és kétszer szenvedett vereséget. Ez számunkra tizenegy megszerzett pontot jelent.

Dobos Barna: – A statisztikát, a teljesítményt nézhetjük nagyon sokféleképpen. Vizsgálhatjuk abból a szempontból is, hogy ha az őszi szezonnal hasonlítjuk össze, ami konkrétabb velünk kapcsolatban. Ott, ennyi idő alatt majdnem ugyanennyi pontot, csupán eggyel szereztünk többet, mint jelenleg. Ha értékelni fogunk, akkor azt majd az egész éves teljesítménnyel tegyük. Természetesen szerettük volna, hiszen minden sportoló győzni akar, hogy több pontot gyűjtsünk, de hoztunk most is egy olyan teljesítményt, ami által most is a feljutást jelentő második helyen állunk. Ezért a játékosokat kell dicsérnem, hiszen ők mondták ki azt, hogy a céljuk az NBI-be való feljutás. Rajtuk kívül ezt senki nem gondolta volna. Ha ezt egy év eleji sajtótájékoztatón mondtam volna, hogy a játékosok ezt hiszik, akkor lehet, hogy megjelentek volna olyan cikkek, hogy egy kicsit többet képzelünk magunkról, mint kellene. Bízom abban, hogy tovább tudjuk folytatni ezt a rendkívül jó, meglepetésszerűen eredményes teljesítményt, melyet megőrizve akár be is juthatunk az NBI-be, amely hatalmas siker lenne a játékosoknak, a csapatnak és a városnak is.

SONY DSC

Böőr Zoltán: – Nagyon hiszek magamban, a csapatban, és abban az elvégzett munkában, ami bennünk van. Azt gyakoroljuk, hogy hogyan tudnánk minél jobban az ellenfél védelme mögé kerülni és azokból akciókat, helyzeteket kialakítani. Most már ellenfeleink nem intéznek el bennünket egy kézlegyintéssel, így ez természetesen nehezebb feladat. Egy-egy helyzetért, akcióért jóval keményebb munkát kell elvégezünk. Nem szegte kedvünket a legutóbbi döntetlen, így dolgozunk tovább, hiszen azt vallom, hogy az elvégzett munkának előbb, vagy utóbb meg lesz a gyümölcse. Bízom abban, hogy ez most szombaton győzelemmel párosul.

Csehi Tamás: – Az akarással, és a hozzáállással nem volt gond. Koncentráltabban kellene játszanunk, amiért a hétköznapokon dolgozunk. A céljaink eléréséhez mindent megteszünk.