A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. április 23-án sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a Siófok elleni mérkőzés értékelése, valamint a Kisvárda elleni találkozóra történő felkészülés volt.

140423sajtotaj

A sajtótájékoztató első részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Dobos Barna sportigazgató, Egejuru Godslove és Petneházi Márk játékosok hogyan értékelik a legutóbbi, Siófok elleni mérkőzést.

Dobos Barna: – Először is szeretném megköszönni azoknak a szurkolóinknak, kiemelten a Red Allert-nek, hogy elkísértek bennünket Siófokra, és végig buzdították a csapatunkat. Egy olyan hangulatú idegenbeli mérkőzést játszhattunk, mintha hazai pályán lettünk volna. Végig rendkívüli szurkolással segítettek minket. Azt szeretném, ha minél többen csatlakoznának azokhoz, akik hangosan bíztatják a csapatot, mert az nagyon-nagy segítséget jelent számunkra. A mérkőzésről annyit tudok mondani, hogy jó teljesítményt nyújtottunk, a minimális célunkat, vagyis azt, hogy megőrizzük négypontos előnyünket a Siófokkal szemben, teljesítettük. Ez a feljutás szempontjából volt fontos. A második félidőben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, itt felénk eldőlhetett volna a mérkőzés, de sajnos nem sikerült azokat értékesítenünk. A találkozó hajrájában egy rossz szituáció után sajnos kiállították kapusunkat, Milinte Árpit, és ezt követően arra maradt erőnk és tudásunk, hogy megőrizzük a 0-0-s döntetlent.

petnehazimark

Petneházi Márk: – Voltak lehetőségeim pontrúgásból és akcióból is, főleg a második félidő azon periódusában, amikor jól játszott a csapat. Ekkor vezettünk jó pár olyan szép támadást, amiből gólt szerezhettünk volna, de ez sajnos nem sikerült. Az emberhátrányt követően már nehéz volt, hiszen a védekezésre fektettük a hangsúlyt, bár a hazaiaknak igazából nem voltak veszélyes akciói. Ívelgetésekkel próbálkoztak, de azok nem okoztak gondot.  Győzni szerettünk volna, de döntetlen lett a vége. Ez sem jelent számunkra problémát, hiszen megőriztük négypontos vezetésünket a Siófok előtt.