godslaveegejuru

Egejuru Godslove: – A második félidőben nagyon jól játszottunk, több helyzetet is sikerült kialakítanunk, csak sajnos nem tudtuk belőni azokat. Az utolsó passzok hiányoztak. Bátrabban kell ezeket a lehetőségeket befejeznünk, jobban kell koncentrálnunk ilyen szituációkban. A kiállítást követően nagyon nehéz volt, a végére el is fáradtunk. Az viszont jó, hogy megmaradt a négypontos előnyünk.

– Két kiállítás is történt. Ezt hogyan láttad, hogyan értékeled, és mit mondtál a játékosoknak, Milinte Árpinak, és Sárközi Norbertnek? Meddig nem számíthatsz rájuk?

Dobos Barna: – A mai napon tudjuk kiértékelni a mérkőzést, mert tegnap Pro Licensz-es előadáson voltam. Milinte Árpi kiállítása úgy történt, hogy a mérkőzésen végig jól játszó Kocsis Gábor sajnos röviden tette haza a labdát, amelyre rácsapott a hazaiak csatára, és a kapujából kifutó, a labdát ellőni szándékozó kapusunk mellet el tudta tolni azt, aki sajnos az ő lábát találta el. Végül jól kerekedtük ki ebből, hiszen nem kaptunk gólt. Sárközi Norbert esetében – aki sorozatos szabálytalanságok miatt a mérkőzés elején már kapott egy sárga lapot – az történt, hogy az utolsó percben a siófoki szabadrúgáshoz lekészített labdát gurította odébb, így megkapta a második sárgát, és a piros lapot. Rá sem lehetek teljesen mérges, hiszen az eddigi találkozókon jól teljesített, de arra azonban fel kell hívnom a figyelmét, nem csak neki, hanem mindem játékosomnak, hogy nem szabad felesleges szabálytalanságokat elkövetniük. Az ilyen szituációkat is másként kell megoldani, mondjuk úgy, hogy közel állunk a szabadrúgást megelőzően a letett labdához. A játékvezetők felfogása is érdekes, hiszen hasonló eset, például Gyirmóton történt velünk, amikor a hazaiak vitték legalább öt méterrel előrébb azt a szabadrúgást, amelyből végül gólt kaptunk, és ott még szóbeli figyelmeztetés sem történt. Ezeket a helyzeteket a jó lenne, hogy ha a játékvezetők is pontosabban ítélnék meg, illetve figyelnének arra, hogy a szabadrúgást elvégző játékos mennyire tologatja előrébb a labdát. Az eltiltásokat még nem tudjuk, de Sárközi egy, míg Milinte várhatóan két mérkőzésről fog hiányozni. Ezt hivatalosan ma, vagy holnap fogjuk megtudni.

Térjünk rá a Kisvárda elleni találkozóra.

2014. április 26-án, szombaton 1700-kor a DPASE hazai pályán, a Kisvárda ellen folytatja az NBII-es küzdelmet. Az előző bajnoki fordulóban szinte lemásolták a csapatok egymás eredményét, hiszen míg mi Siófokon, addig a Kisvárda hazai pályán, az Ajka ellen játszott gólnélküli döntetlent. Az NBII-ben eddig megszerzett pontokat összehasonlítva azt láthatjuk, hogy nekünk jelen pillanatban hússzal van több. A lőtt gólok számában nincs jelentős különbség, hiszen a DPASE 36-szor, míg a Kisvárda 34-szer talált be ellenfelei kapujába. A mi védelmünk azonban sokkal stabilabbnak tűnik, hiszen 14 góllal kaptunk kevesebbet ellenfelünknél. A két csapat az őszi szezon 10. fordulójában találkozott egymással, ahol 1-1-es döntetlen született. A tavaszi fordulókban a Dunaújváros háromszor nyert, háromszor játszott döntetlent, és kétszer szenvedett vereséget, ezzel 12 pontot szerzett. A Kisvárda kétszer győzött, négyszer játszott döntetlent, és kétszer kapott ki, ezzel 10 pontot gyűjtött.