SONY DSC

Urbin Péter: – Örülök, hogy sikerült gólt lőnöm. A találkozó előtt már beszéltünk arról az öltözőben, hogy valaki ellen ki kell, hogy jöjjön egy nagyobb arányú győzelem. Ez most sikerült. Nagyon fontos volt, hogy az elején gyorsan megszereztük a vezetést, melyet követően kinyílt az ellenfelünk, akik fel is vállalták a nyíltabb játékot. Emiatt több lehetőségünk volt, melyeket jól használtunk ki.

– Barna. A mérkőzés az első félidőben eldőlt. Mennyire nyomta rá ez a bélyegét a második félidei játékra?

Dobos Barna: – Ez mindenképpen befolyásolta a mérkőzést, hiszen most az NBI-ért játszhatunk. Ilyenkor a játékosok és az egyesület is örül annak, hogy ilyen előnybe kerülünk a találkozón. Jó lenne, ha így alakulnának a hátralévő mérkőzéseink.

Márk és Péter. Az előző sajtótájékoztatókon elhangzott, hogy a tavaszi szezonban sokkal nehezebb csatárainknak játszani, mert határozottabban védekeznek ellenük. Hogyan látjátok mindezt?

SONY DSC

Petneházi Márk: – Igen, ez így igaz. Sokkal zártabban védekeznek ellenünk ellenfeleink, de ez most nem így volt, hiszen gyorsan, 11-esből megszereztük a vezetést, és nyílttá vált a játék, hiszen ellenfelünk számára is fontos volt a győzelem. Ha zártan állnak fel ellenünk, akkor azt a feladatot kell megoldanunk.

Dobos Barna: – A legutóbbi mérkőzésen ráéreztünk arra, hogy hogyan lehet egy teljesen beálló ellenfelet feltörni. Ez azért is következhetett be, mert gyorsan szereztünk gólokat az elején.

 Urbin Péter: – Teljesen normális dolog, ha szorosabban védekeznek ellenünk, és akár ellenem is, hiszen ez törvényszerű, ha a csapat a dobogó második helyén áll. Mi ebben egyre jobban fejlődünk, melyet a Kozármisleny elleni találkozó is mutatott.