Az Ajka ellen készülve.

Az NBII 28. fordulójában, 2014. május 17-én (szombaton) 1800-kor a DPASE idegenben, a tavasszal remeklő Ajka otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket. A legutóbbi fordulóban a Dunaújváros 3-0-ra nyert a Kozármisleny ellen, az Ajka pedig 3-2-re verte idegenben a Tatabányát. A DPASE a tabella 2., míg leendő ellenfelünk a 6. helyén áll. Az NBII-ben eddig megszerzett pontokat összehasonlítva azt láthatjuk, hogy nekünk jelen pillanatban 53, az Ajkának 43 van, vagyis nekünk van több 10-zel. A lőtt gólok számában nincs különbség, mindkét csapat 41-szer talált be ellenfelei kapujába. A védelmünk stabilabb következő ellenfelünknél, mivel 10 góllal kapott kevesebbet. A két csapat az őszi szezon 13. fordulójában találkozott egymással, ahol Thiago és Urbán góljaira Köles tudott válaszolni, így akkor 2-1-es dunaújvárosi győzelem született. A nagyon kiegyenlítődött tavaszi fordulókban a Dunaújváros ötször nyert, háromszor játszott döntetlent, és háromszor szenvedett vereséget, ezzel 18 pontot szerzett. Az Ajka négyszer győzött, ötször játszott döntetlent, és csupán kétszer kapott ki, ezzel 17 pontot gyűjtött.

– Barna. Hogyan készültök? Mivel lennél elégedett a tavasszal rendkívül jól játszó Ajka ellen?

Dobos Barna: – Az Ajka az egész évben nagyon jó teljesítményt nyújt, melyet bizonyít a tabellán elfoglalt helye is, hiszen közvetlenül az élmezőny után találhatók. Bátran mondhatom, hogy rangadó lesz az ellenük folytatott mérkőzés. Számunkra az a nagy tétje a mérkőzésnek, hogy az NBI-be jutásért játszhatunk. Arra kell számítanunk, hogy nehéz találkozó lesz. Szeretnénk legalább egy pontot megszerezni, de nem adjuk fel a győzni vágyásunkat.

 petnehazimark

Petneházi Márk: – Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen tudjuk az Ajkáról, hogy jó csapat. Mivel az NBI-ért játszunk, így mindenképpen szeretném győztesen elhagyni a pályát.

 Urbin Péter: – Nincs rajtunk teher, sem győzelmi kényszer, a lehetőség inkább feldob bennünket. Jó csapat az Ajka, de mi is jók vagyunk. A bajnokság majdnem a finiséhez érkezett, így teljesen mindegy, hogy hová utazunk, vagy ki ellen játsszunk, győzelmi esélyekkel lépünk pályára. Ez most is így lesz.

 

– Barna. Lesz-e változtatás a kezdőcsapatban? Mi van Thiagoval, aki az előző mérkőzésen rosszul lett?

Dobos Barna: – Kocsis Gábor eltiltása letelt, de hogy kik lesznek a kezdőcsapatban, azt majd a heti teljesítmény fogja eldönteni. Farkas sérülése rendbe jött, míg Thiago eddigi orvosi eredményei jók, de még további vizsgálatok, így egy terheléses vizsgálat vár rá. Nagyon bízom abban, hogy ő is a rendelkezésünkre fog állni a hétvégén. Az ellenfelünknél játszik egy dunaújvárosi nevelésű játékos, Sowunmi Thomas, akinek a képességeit jól ismerjük, és felkészítjük erre a védőinket. A későbbiek során szeretném, ha hazatérne, és az egyesületünknél dolgozna, mint sportvezető, vagy edző. Azt nagyon szeretném, ha minél több szurkoló kísérne el bennünket, és hasonlóan, mint Siófokon, vagy az utóbbi hazai találkozón, buzdításukkal támogatnának bennünket. Extra lehetőség előtt állunk, és ezt meg szeretnénk ragadni.