A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. május 21-én sajtótájékoztatót tartott, melynek témái az Ajka elleni mérkőzés értékelése, a következő, Tatabánya elleni találkozóra történő felkészülés, valamint felhívás a szurkolóink felé a szurkolói buszról.

A sajtótájékoztató első részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Dobos Barna sportigazgató, Petneházi Márk és Farkas Viktor hogyan értékelik a legutóbbi, Ajka elleni mérkőzést.

SONY DSC

Dobos Barna: – Nagyon fontos három pontot szereztünk. Az első félidőben Petneházi Márk szép szabadrúgás góljával megszereztük a vezetést, de a mi többszörös hibáinkból adódóan sajnos egy pontrúgás után pár pillanat múlva egyenlített az ellenfél. A második félidő hajrájában sikerült megszereznünk a győzelmet jelentő gólt. Olvastam az ajkai edzőkolléga mérkőzés utáni értékelését, melyben azt nyilatkozta, hogy a Dunaújváros óriási szerencsével nyerte meg a találkozót. Ezzel én nem értek egyet, hiszen a meccs nagy részében fölényben játszottunk. Igaz, hogy az Ajka nagyon masszívan, szervezetten védekezett, így nehezen tudtuk őket átjátszani, de a góljaink nagyon szépek voltak. Márk szabadrúgása extra teljesítmény volt, de ugyanez elmondható Jakab Dávid kreativitására és lövésére is, aki a gyengébbik lábával küldte kapura a labdát, ami ugyan a kapufáról kipattant, de azt Kocsis Gábor bal külsővel belőtte az ajkai kapuba. Visszatérve kollégám nyilatkozatára, ezekből is látszik, hogy nem a szerencsének tulajdonítom a győzelmünket, hanem annak, hogy kitartóan végeztük a feladatunkat a mérkőzés utolsó pillanatáig. Ezzel megérdemeltük a győzelmet. Döntőnek bizonyultak a cserék, hiszen Jakab Dávid és Kocsis Gábor is csereként szállt be a játékba. Gábor szerencsére több poszton is bevethető, melyet már többször bizonyított is, ráadásul Urbán Gábor sérülése miatt más választásom a cserét illetően nem is volt. Sárközi Norbert hátul ismét jó teljesítményt nyújtott.

SONY DSC

Petneházi Márk: – Én már a szabadrúgás előtt örültem egy kicsit, hiszen középről, számomra kedvező pozícióból végezhettem el azt. A lövés előtt szerencsére kiszúrtam, hogy melyik oldalra várja a lövést a kapus, én pedig a kapu másik oldalába csavartam a labdát. Bízom abban, hogy a hátralévő két találkozón is lesz ilyen lehetőségem. Nagyon örülök a győzelemnek, amely nem volt egyszerű. Egyetértek Barna értékelésével, hiszen mi többet tettünk ellenfelünknél a győzelemért, több lehetőségünk is volt, és a végén a győztes gólt is mi szereztük meg.

Farkas Viktor: – Véleményem szerint a találkozó nagy többségében uraltuk a játékot, de ettől függetlenül nehéz meccs volt. Kreatívan, jól játszottunk a középpályán, Urbin Péter visszazárásai jók voltak. Az első félidőben megvoltak a szabad területeket mind a jobb és a baloldalon is, ahol mögéjük tudtunk kerülni. Sajnos azonban ez helyzetekben annyira nem mutatkozott meg. Márk a szabadrúgásból nagyon szépen eltalálta a kaput, mely után, ha jobban koncentráltunk volna a hazai szögletnél, akkor simább is lehetett volna a mérkőzés. A szünetben egy kicsit begörcsöltünk attól, hogy 1-1 az állás, de a második félidő második felében nagyon sokat mozgósítottunk annak érdekében, hogy megnyerjük a találkozót, mely szerencsére sikerült is. Az én véleményem szerint is megérdemelten hoztuk el a három pontot.