A Tatbánya ellen készülve.

A meccs kérdése egyértelmű: a tatabányai mérkőzés lefújásakor lesz-e ismét első osztályú labdarúgó csapata Dunaújvárosnak?

Óriási lehetőség előtt áll csapatunk, hiszen két fordulóval a bajnokság vége előtt már csak két pontot kell szereznie a feljutáshoz. A Dunaújváros PASE az Ajkán elért sikerének is köszönhetően továbbra is tartja ötpontos előnyét a harmadik helyezett Gyirmóttal szemben, így matematikailag két pont választja el együttesünket attól, hogy felkerüljön az első osztályba. Ehhez a pontokat akár a május 24-i, szombaton 1800-kor kezdődő találkozón be is lehet gyűjteni, amikor a becsületéért küzdő, de a másodosztály küzdelmeiből kieső Tatabánya otthonában lép pályára a Dunaújváros. A játékosok és a csapat vezetői is tudják azt, hogy extra lehetőség áll előttük. A kérdés tehát az, hogy május 24-én, 20 óra körül örülhetünk-e annak, hogy Dobos Barna irányításával kiharcolták az NB I-be kerülést labdarúgóink.

– Egyetértetek-e azzal, hogy most nincs sem ideje, sem helye a számolgatásnak, hiszen a győzelem elérése a legfontosabb?

Dobos Barna: – Mi mindig egy mérkőzésre készülünk, ez most sincs másként. Még két bajnoki találkozó van hátra, melyekből összességében két pontot kell szereznünk ahhoz, hogy megvalósuljon az álmunk. Természetesen szeretnénk azt, ha ez most hétvégén már megtörténne, de még egyszer mondom, hogy erre két mérkőzés áll a rendelkezésünkre. Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez most szombaton megtörténjen, de ez nem lesz egyszerű, hiszen számunkra nagy a tét. Most nem tudjuk azt sem, hogy az ellenfél milyen állapotban van, akiknél a héten edzőváltás is történt erre a hátralévő két mérkőzésre. Nekünk azonban nem az ellenféllel, hanem saját magunkkal kell foglakoznunk. Szombaton olyan szintet kell hoznunk, ami által idegenben is pontot, vagy pontokat tudunk szerezni. A csapat válláról nem kell semmilyen terhet levenni, hiszen ez nagyszerű dolog, hogy ilyen szituációt élünk meg. Én személy szerint ezt nagyon élvezem, de ugyanezt érzem a játékosok irányából is. Olyan emberekkel dolgozom együtt, akik szeretik a kihívásokat. Sokkal jobb egy ilyen tétért harcolni, mintha most a középmezőnyben játszanánk.

– Van-e bennetek plusz izgalom, vagy motiváció a szombati találkozó miatt?

Petneházi Márk: – Motiváció az van, de izgalom az nincs bennem. A hajtóerő az az, hogy a Nyíregyháza csak négy ponttal áll előttünk, így az sem lehetetlen, hogy utolérjük őket. Ehhez az kell, hogy az utolsó két mérkőzésünket megnyerjük.

SONY DSC

Farkas Viktor: – Véleményem szerint is olyan játékosok alkotják a keretet, akik szeretik az ilyen fajta téttel bíró mérkőzéseket. Tavaly a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy most az első osztályba kerülésről fogunk beszélgetni. Azt azonban elárulhatom, hogy az öltözőben a tél folyamán már egyre többen elhittük ezt, melynek az érdekében mindent meg is tettünk. Elindultunk egy úton, melyen most a célba kell érni. Ez nagyszerű érzés. Most egy olyan csapat ellen fogunk játszani, akiknek plusz motiváció az, hogy hazai közönségüknek is megmutassák, hogy jó játékosok alkotják a Tatabányát, akik közül többen a jövő szezonban talán más NB II-es csapatba szeretnének eligazolni. Megfelelően felkészülünk ellenfelünk játékából, és bár idegenben nehéz mérkőzésre számítok, mindenféleképpen győzni szeretnénk, mellyel meglenne a hőn áhított siker, és végre még felszabadultabban tudnánk az utolsó fordulóban itthon játszani.

A Tatabánya elleni összecsapásra 2014. május 24-én, 1800-kor kerül sor.