A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. május 7-én sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a Szigetszentmiklós elleni mérkőzés értékelése, a következő, Kozármisleny elleni találkozóra történő felkészülés, valamint tájékoztató a Focizz velünk programról volt.

A sajtótájékoztató első részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Dobos Barna sportigazgató, Milinte Árpád és Böőr Zoltán hogyan értékelik a legutóbbi, Szigetszentmiklós elleni mérkőzést.

SONY DSC

Dobos Barna: – Sajnos nem zártuk sikeresen a találkozót, nem tudtuk megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amelyekkel sikeresek lehettünk volna. A körülmények sem voltak ideálisak, hiszen viharos időjárásban kellett játszanunk, de ezt a hazai csapat is ugyanígy el tudná mondani. A jövőben természetesen sikeresebbek szeretnénk lenni.

Böőr Zoltán: – A Szigetszentmiklós annyival előnyösebb helyzetben volt, hogy ők már évek óta használják saját műfüves pályájukat. Nem kezdtük jól a mérkőzést, ettől erőt kapott az ellenfél, akik szereztek egy gyors gólt. Erre nem sikerült válaszolnunk, és kevés helyzetet is tudtunk kialakítani. A folytatásban az időjárás is közbeszólt, egyre nehezebb voltak a körülmények. Közbejött a kiállítás is, és a második félidőben kaptunk még egy gólt, ez pedig ezen a mérkőzésen már nekünk sajnos sok volt. Ettől függetlenül tíz emberrel is tette a dolgát a csapat, a játék irányítását is átvettük, gólt is szereztünk, de az egyenlítés nem sikerült. A hátralévő mérkőzéseken agresszívabban kell játszanunk, hogy az akaratunkat érvényesíteni tudjuk.

Milinte Árpád: – Hasonlóan látom én is a találkozót, mint a többiek. Adtunk egy félidőt az ellenfélnek. Elkerülhető gólokat kaptunk, melyek egyéni hibákból születtek. A második félidőben, a kétgólos hátrány és a kiállítás ellenére is, amit a csapat tett, azt pozitívnak értékelem, hiszen a hihetetlenül nehéz talajú pályán teljesen beszorítottuk az ellenfelet kapuja elé, akinek gólt is sikerült rúgnunk. A találkozónak ez az időszaka igazolta azt, hogy miért is tartunk a tabella második helyén. Ebből a hozzáállásból kell építkeznünk, hiszen ez vezethet eredményre a következő meccseken.

– Barna. Nagyon hamar, a mérkőzés első félidejében kiállították Kocsis Gábort. Mennyire nyomta rá ez a bélyegét a játékra?

Dobos Barna: – Természetesen nehezebb lett a feladat, hiszen eggyel kevesebben voltunk a pályán, de a második félidőre egy átszervezést követően ezt sikerült megoldani. Nagyon nehezen tudtunk lehetőségeket kialakítani, de mindent megtettünk ennek érdekében. A mérkőzés kulcsa az volt, hogy többen olyan nagy egyéni hibákat követtünk el, ami miatt kaptuk a két gólt, mely hátrányt már nem tudtunk behozni.

Árpi és Zoli. Az előző sajtótájékoztatókon elhangzott, hogy a tavaszi szezonra mennyire megerősödtek ellenfeleink, akik többnyire beállnak ellenünk stabil védekezést játszva, így sajnos nagyon kevés gólt tudunk szerezni ellenük. A védekezésünk azonban kifejezetten jó, hiszen kevés gólt kaptunk. Hogyan látjátok mindezt?