Milinte Árpád: – A számok azt mutatják, hogy jó a csapat védekezése. Ez azonban nem csak a hátsó alakzaton, hanem a csatárokon is múlik, hiszen ők is egységesen kiveszik a részüket a védekező munkából. A csapatunk védekezése nagyon sokat fejlődött az egy év alatt, de van még min javítani. Ehhez folyamatos tanulás, hibajavítás szükséges.

SONY DSC

Böőr Zoltán: – Az ősz folyamán sokkal nyíltabban játszottak ellenünk, mint most. Az ellenfeleink védelmei nem foglalkoztak egyénileg annyira velünk, mint tavasszal, és ettől nehezebb jelenleg a feladatunk. Jó példa erre a tavasszal leigazolt Urbin Péter, akinek sokszor ketten is lógnak a nyakán, de ellenfeleink szélső védői is jobban zárják a területet, mint ősszel tették. Rám is többször követő emberfogással állítanak védőt. Ez azt jelenti, hogy sokkal türelmesebbnek kell lennünk a pályán, és lényegesen kevesebb hibaszázalékkal kell játszanunk ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk. Védekezni mindig könnyebb, mint támadni. Vannak olyanok, akik védekezésük közben sokszor az eszközökben sem válogatnak, és a játékvezetőktől sem mindig kapjuk meg azt a védelmet, amit esetleg meg lehetne kapni. Ami fontos, hogy legyen jó a védelmünk, ne kapjunk gólt. Nagyon örülök az egygólos győzelmeknek, hiszen ezek is mutatják a csapat erejét. Ebben a tekintetben nagyon sokat léptünk előre.

 

A Kozármisleny ellen készülve.

dpase-kozarmisleny-meccscenter

Az NBII 27. fordulójában, 2014. május 10-én (szombaton) 1730-kor a Dunaújváros PASE hazai pályán a Kozármislenyt fogadja. Az előző bajnoki fordulóban a Dunaújváros Szigetszentmiklóson szenvedett 2-1-es vereséget, míg a Kozármisleny hazai pályán vesztett az Ajka ellen 1-0 ra. A DPASE a tabella 2., míg a baranyai csapat a 15. helyén áll. Az NBII-ben eddig megszerzett pontokat összehasonlítva azt láthatjuk, hogy nekünk jelen pillanatban 32-vel van több. A lőtt gólok számában is jelentős a különbség, hiszen a DPASE 38-szor, míg a Kozármisleny 22-szer talált be ellenfelei kapujába. A védelmünk 17 góllal kapott kevesebbet következő ellenfelünknél. A két csapat az őszi szezon 12. fordulójában találkozott egymással, ahol Godslove góljával 1-0-ás dunaújvárosi győzelem született. A nagyon kiegyenlítődött tavaszi fordulókban a Dunaújváros négyszer nyert, háromszor játszott döntetlent, és háromszor szenvedett vereséget, ezzel 15 pontot szerzett. A Kozármisleny kétszer győzött, négyszer játszott döntetlent, és négyszer kapott ki, ezzel 10 pontot gyűjtött.