– Barna. Hogyan készültök? Mivel lennél elégedett?

Dobos Barna: – A folytatásban csak saját magunkkal kell foglalkoznunk. Továbbra is kimagasló helyzetben vagyunk, hiszen a bajnoki tabella második helyén állunk. Már csak négy forduló van hátra az NBII-ből, és most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az NBI-ről szól a játék. Ez a klub számára is hihetetlen, hogy el tudtuk érni, de most már egyértelműen csak az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy ezt megvalósítsuk.  Ez csak rajtunk múlik, a sorsunk mi kezünkben van. Öt pont előnyünk van a harmadik, és hat pont a negyedik helyezett csapat előtt, így más célunk nem lehet, mint hogy megnyerjük a hétvégi mérkőzést. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, mivel mindkét csapat számára van tétje a találkozónak. Számunkra egy győzelem akár azt is jelenthetné, hogy olyan előnyre teszünk szert, amely már behozhatatlan lehetne üldözőink számára. Nagyon szeretném, hogyha sokan jönnének ki a meccsre, akik legalább olyan hangosan bíztatnának bennünket, mint azt Siófokon tették azok, akik elkísértek minket. Jó lenne, ha szurkolóink is átéreznék azt a lehetőséget, mely most előttünk van, és buzdításukkal segítséget adnának nekünk ahhoz, hogy győztesen tudjuk befejezni a találkozót.

 SONY DSC

Milinte Árpád: – Fontosnak tartom, hogy önbizalommal telve lépjünk pályára, mivel nekünk minden okunk meg van arra, hogy ez így legyen a hétvégi mérkőzésen.

Böőr Zoltán: – Bátor játékot és olyan teljesítményt várok a csapattól, ami megmutatná, hogy miért is vagyunk a második helyen. Fantasztikus dolog, hogy a feljutást jelentő helyen állunk, mely hatalmas önbizalmat kellene, hogy adjon. Remélem, hogy a mérkőzésig hátralévő napok arról fognak szólni, hogy átültessük magunkba ezt az érzést, hogy míg mi a feljutásért, addig ellenfelünk a kiesés elkerüléséért küzd, és annak világosan kell majd látszania a pályán, hogy nekünk hol a helyünk.

– Barna. Lesz-e változtatás a kezdőcsapatban? Ki játszik majd Kocsis helyén? Jakab kezdett Szigetszentmiklóson Thiago helyett, marad-e ez a felállás?

Dobos Barna: – Természetesen van már elképzelésem, de ezt majd csak a heti edzésmunkák elvégzése után tudom biztosra megmondani, akkorra alakul ki a végleges összeállítás. Abból kifolyólag, hogy a Kozármisleny lesz az ellenfelünk, amely mérkőzést szeretnénk megnyerni, természetesen támadó szellemű játékot szeretnénk megvalósítani. De ez akkor fog kiderülni, ha meglátjuk, hogy ellenfelünk milyen stratégiával lép pályára ellenünk. Mi felkészülünk mindenre. Számunkra az a legfontosabb, hogy a három pontot begyűjtsük.

– Végeztek-e számításokat azért, hogy a biztos feljutásért még mennyi pontot kell szereznetek?

Dobos Barna: – Nagyon sokan számolgatnak, természetesen én is nézem, hogy még hány forduló van hátra, és mennyi az előnyünk, ami most még komolynak mondható. Az is természetes, hogy többen izgalmasnak tűnő számításokat végeznek, hogy nekünk még hány pontra van szükségünk ennek a hatalmas cél elérésének érdekében. Én azonban csak a következő találkozóra koncentrálok, melyet meg szeretnénk nyerni, és utána meg fogjuk látni, hogy a riválisaink eredményének függvényében ez mire elég. A legfontosabb, hogy csak a magunk teljesítményével kell foglalkoznunk.