Idegenben győzött a Dunaújváros, míg hazai pályán nyert Gyirmót, így továbbra is nyílt a küzdelem a dobogó második helyéért folytatódó párharcban.

Kiélezett versenyfutás!

A labdarúgó NB II 28. fordulójában az NB I-be jutásért folytatott küzdelemben Ajkára látogatott a Dunaújváros, ahol Kocsis 91. percben szerzett góljával nyert!

Ajka – Dunaújváros PASE 1-2 (1-1)

SONY DSC

Izgalmas forduló elé néztünk, melyen az első osztályba kerülés is tét volt. A mieinket öt pont hátránnyal követő Gyirmót – amely egy órával a DPASE találkozó után kezdte a saját meccsét – a Sopront fogadta, míg nekünk az idei szezonban remekül szereplő Ajka ellen idegenben kellett pályára lépnünk. Legutóbb a két csapat az őszi szezon 13. fordulójában találkozott egymással, ahol Thiago és Urbán góljaira Köles tudott válaszolni, így 2-1-es dunaújvárosi győzelem született. A nagyon kiegyenlítődött tavaszi fordulókban a Dunaújváros ötször nyert, háromszor játszott döntetlent, és háromszor szenvedett vereséget, ezzel 18 pontot szerzett, míg az Ajka négyszer győzött, ötször játszott döntetlent, és csupán kétszer kapott ki, ezzel 17 pontot gyűjtött, így egyértelműen ezt a találkozót nevezhettük a forduló rangadójának. A hazaiak kezdték a játékot, de az első lehetőséget nekünk sikerült kialakítanunk, amikor Thiago labdaszerzése után Böőr beadása Siposról pattant ki. A hazaiak válasza az 5. percben érkezett, ekkor Gunther próbálta megjátszani a dunaújvárosi nevelésű, egykoron a magyar válogatottat is megjárt Sowunmit, de a belőtt labdát Milinte húzta magához. Folytatódott a remek iram, amely újabb újvárosi lehetőséget hozott. Ato a jobb oldalról ívelte be a labdát Böőr elé, de csapatkapitányunk sajnos nem találta el a kaput. A 12. percben kimaradt az addigi legnagyobb újvárosi lehetőség, amikor Böőr baloldali beadásába Ato becsúszva ért bele, de Pákainak még sikerült szögletre tisztáznia. A következő negyedórában kiegyenlített küzdelmet láthattak a szurkolót, majd ismét Böőr volt a főszereplő, amikor kiszorított helyzetből lőtt, de azt fogta a hazaiak kapusa.Az első félóra lezárásaként egymást követően három szögletet is elvégezhettek a hazaiak, de minden esetben jól működött a védelmünk.A 37. percben Urbin került helyzetbe a 16-os előtt, akit az utolsó pillanatban Mogyorósi tudott szerelni. Egy perc múlva csapatkapitányukért kellett izgulnunk, aki egy beadást követően a hazai kapus öklével is találkozott, de szerencsére nagyobb baj nem lett belőle. Az ápolást követően Jagodics – 24 méterre saját kapujától – szabálytalankodott Thiagoval szemben.