Egy fordulóval a bajnokság vége előtt közösen ünnepelhetjük csapatunk feljutását az NB I-be!

Sikerült!

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Tatabányán elért győzelemmel bebiztosította feljutását a legjobbak közé, így a Békéscsaba elleni találkozó az ünneplésről szól majd.

76

1952-ben alakult meg városunk első labdarúgó csapata, mely sok sikert, sok bánatot élt meg.  A legmagasabb csúcsra 2000-ben ért fel, amikor Egervári Sándor irányításával megnyerte az első osztályú bajnokság küzdelmeit, majd részt vett a Bajnokok Ligája selejtező körében is, ahol a főtáblára jutás csupán egy hajszálon múlott. A legmélyebb árokba 2007-ben került, amikor a csapat visszalépett a bajnokságtól. Sokan úgy gondolták, hogy ekkor lezárul Dunaújváros labdarúgásának története, hiszen az akkori csapat vezetősége úgy döntött, hogy visszalépteti együttesét a bajnokságtól, ezzel megszüntetve a felnőtt labdarúgást. Ez azonban, mint most már tudjuk, nem a vége, hanem a kezdete volt egy új sikertörténetnek.  2012-ben – profi gondolkodásmóddal felvértezve – új vezetőség irányításával állt fel a Dunaújváros PASE. Az egyik legfontosabb feladat az utánpótlás bázis szélesítése volt. Ez kitűnően sikerült, hiszen jelenleg 387 fő igazolt játékossal rendelkezik az egyesület, melyhez kapcsolódik az az intézményi program, melyben tíz óvoda és két általános iskola vesz részt. A felnőtt csapat is teljes átalakításon ment ekkor keresztül, melyet most már bátran állíthatjuk, egy új korszak kezdetének tekinthetünk. A szakmai munka dicsérete, hogy a DPASE megnyerte az NB III-as bajnokságota 2012/2013-as évadban, majd a Sopron legyőzésével feljutott az egycsoportos profi NB II-be. A sikerszéria folytatódott, hiszen az NB II első évada olyan kitűnően sikerült, hogy 2003 után, 11 évet várva, az NB II ezüstérmeseként, csapatunk kiharcolta a felsőbb osztályba jutást. Két év alatt sikerült mindez! Most 2014-et írunk és a város újra magáénak tudhat egy csapatot, mely méltó folytatója annak a történetnek, melyet Dunaújváros labdarúgásaként emlegetünk.

A közös ünneplés azonban még hátra van, hiszen az NB II utolsó fordulójában hazai környezetben, május 31-én, szombaton 1800 órakor a Dunaújváros PASE a Békéscsaba 1912 Előre csapatát fogadja.

63

Csapatunk vezetőségének döntése értelmében minden szurkolónk ingyenesen tekintheti meg a találkozót, akik közül a 18 év felettiek egy korsó sörrel csillapíthatják szomjukat.

Jöjjenek minél többen a találkozóra, hogy együtt köszöntsük csapatunkat!

Hajrá Dunaújváros!