stadion2

A  Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a 2014/15-ös  bajnokságra NB I-es licenc kérelmet nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Testülete felé. A  testület keddi, 2014. április  29-ei ülésén első körben  döntést hozott arról, hogy mely csapatok azok, akik megkapták a következő szezonra az NB I-es induláshoz nélkülözhetetlen licencet.

Egyesületünk a kérelem során mindössze egyetlen kritériumot nem tudott teljesíteni, így az Elsőfokú Licencadó Testület hiánypótlásra szólította fel klubunkat, mert a licenc elbírálásának pillanatában a Dunaújváros Stadion nem rendelkezett  villanyvilágítással, amely az NB I-es indulás alapfeltétele.

Klubunk ebből kifolyólag megegyezést kötött egy másik várossal és annak klubjával, mely olyan pályát biztosít számunkra, amely a fent említett feltételeknek megfelel. Így a második körben – melynek időpontja 2014. május 13-a – minden adott lesz ahhoz, hogy csapatunk is megkapja az NB I-es licencet.

A Nemzeti Stadionfejlesztési program keretein belül, egyesületünk a kormány  600 millió forintos támogatásával többek között a pálya világításának kiépítését is elvégzi, ezáltal ősszel már alkalmas lesz stadionunk az NBI-es mérkőzések lebonyolítására.