– Az előző időben többnyire mindenki saját magát próbálta rendbe hozni. Ehhez mindenféle krémet magukra kentek, akár keverve is. Ez most hogyan változott meg?

– A gyógytornász, fizikoterapeuta képzés diplomához kötött. A legnagyobb különbség, hogy ez a szakmám, tehát pontosan tudom, hogy mit és mivel lehet a legjobban kezelni. Folyamatosan járok szakmai továbbképzésekre is, hogy munkámat minél nagyobb hatékonysággal, friss tudással végezhessem el. Oda kell figyelnem arra is, hogy a műtéti típusok is folyamatosan fejlődnek, ezért nagyon fontos a kezelőorvossal való kapcsolattartás is. Mindig naprakésznek kell lennem, hiszen az adott problémát célzottan kell kezelni, majd figyelni ennek sikerességét. Ez azért sokkal többet jelent annál a felfogásnál, ami a krémezést, vagy a „bepócolást” jelenti. Persze ezek is működnek, és kell is használni őket, de lényeges javulást ezektől ne várjunk, ha komolyabb probléma van. A folyamatos gyógyuláshoz különböző technikákat alkalmazok. Vannak mobilizáló gyakorlatok, sztrecsing gyakorlatok, izomerősítések, egyensúly fejlesztések, melyekhez egy jól felszerelt terem áll a rendelkezésünkre. Az nagyon fontos, hogy a komplexitás miatt nemcsak a játékosokat, hanem a hozzátartozókat is be kell vonni a terápiába, hogy azt otthoni körülmények között is lehessen folytatni. Együttműködünk a gyúróval, az erőnléti edzővel és a sportorvossal is, hogy elérjük a célunkat.

– Nagyon fiatal, csinos gyógytornász vagy. Ez mennyire előny, vagy hátrány számodra?

– Ez változó, és véleményem szerint játékos függő. A kicsiknél, akik számomra furcsán „csókolommal” köszönnek, könnyebb dolgom van, viszont a nagyobbaknál látom azt, hogy először nekem bizonyítanom kell, hogy értem a dolgomat. Ez azonban egy-két teszt után ki is derül, főleg úgy, hogy amit kérek, azt be is tudom mutatni, meg is tudom csinálni. A szemükben ekkor látom az elfogadás jelét. Sikerélményem akkor van igazán, amikor azt látom rajtuk, hogy állapotuk javul, így van értelme a munkámnak. Fantasztikus átélni azt, amikor a sportoló teljes erőben, egészségesen tér vissza a pályára.