Dunaújváros belváros megújulásának, városrevitalizációs projektjén belül épített meg DMJV Önkormányzata a város lakói számára egy új multifunkcionális sportpályát a felső Duna-parton. A létrehozás célja egyértelműen az, hogy egy újabb közösségi tér alakuljon ki, amely sportolásra is alkalmas. Az ünnepséget Galambos Dénes országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd ezt követően Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere, Cserna Gábor adta át a multifunkcionális sportpályát a jelen lévő gyermekeken keresztül a város lakosságának számára. Az egész napi sportprogram szervezését Dunaújváros két nagy labdarúgó szervezete, a DPASE és a DLSZ vállalta el.

4

Az átadó ünnepséget követően ügyességi versenyen vehettek részt a felsős általános iskolások, miközben a kisebbek az ugráló-várral, a trambulinnal és az élő csocsóval tették próbára állóképességüket. A nap folyamán több bemutató mérkőzést is láthattak a kilátogatók, melynek csúcspontja a Kohász öregfiúk – Dunaújváros PASE öregfiúk mérkőzés volt, melyen többek között pályára lépett Holló István, Miskovicz Bálint, Gróf András, Kuti László, Boldóczki Sándor, Sztanó Miklós és még sokan mások.

5

Ezt követően a Dunaújváros PASE utánpótlás mérkőzései voltak láthatóak a sportpályán, majd a Dunaújváros PASE, a DDSE Dunaferr Iskola, a Hild Kollégium és a Baracs női labdarúgó csapatai villám kupája következett. A jelenkori kispályás labdarúgók – River Plate, Dzsó Ker, Riki FC, Elit Alakulat, Bianca Trade – is birtokba vették a létesítményt, akik amatőr férfi labdarúgó tornán mérték össze tudásukat. A szervezők nagy hangsúlyt fordítottak arra, hogy teljes családoknak nyújtsanak kikapcsolódási lehetőséget, így a pálya köré felállított sátrakban egészségügyi mérésre, tanácsadásra várták az érdeklődőket. A Fittpont edzőterem jóvoltából spinning gépeket, akadálypályákat és egyéb ügyességi pályákat lehetett kipróbálni.

6

A délutáni programokra megnőtt az érdeklődés a Dunaújváros PASE sátránál, hiszen városunk labdarúgásának múltjáról, jelenéről, és jövőjéről hallhattak előadásokat. A dunaújvárosi futball történetének bemutatását követően, melyet Lieszkovszky József tartott, igazi csemegével kedveskedtek az érdeklődőknek. A dunaújvárosi labdarúgás korábbi játékosaival hallhattak beszélgetést, melyen Tóth István, Furják László, Gróf András, Boldóczki Sándor, Salamon Miklós és Bita László mesélt élményeiről, tapasztalatairól, majd Magyarország legjobb labdarúgói közül Bognár Györggyel és Csongrádi Ferenccel, egykori magyar válogatott játékosokkal találkozhattak a kilátogatók. A nap zárásaként a labdarúgás szerelmesei közösen szurkolhattak a foci ünnepén a Dunaújváros PASE Kozármisleny elleni találkozóján, amely 3-0-s hazai sikerrel zárult.

 DSC_0440