A Dunaújváros PASE május 28-i sajtótájékoztatója

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. május 28-án sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a Tatabánya elleni mérkőzés értékelése, a következő, Békéscsaba elleni találkozóra történő felkészülés, valamint szurkolóink mérkőzésre történő meghívása volt.

77

A sajtótájékoztató első részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Dobos Barna sportigazgató, Böőr Zoltán csapatkapitány és Csehi Tamás védő hogyan értékelik a legutóbbi, Tatabánya elleni mérkőzést.

Egy kis történelemóra, az elődök és a jelenkor tiszteletére

1952-ben alakult meg városunk első labdarúgó csapata, mely sok sikert, sok bánatot élt meg.  A legmagasabb csúcsra 2000-ben ért fel, amikor Egervári Sándor irányításával megnyerte az első osztályú bajnokság küzdelmeit, majd részt vett a Bajnokok Ligája selejtező körében is, ahol a főtáblára jutás csupán egy hajszálon múlott. A legmélyebb árokba 2007-ben került, amikor a csapat visszalépett a bajnokságtól. Sokan úgy gondolták, hogy ekkor lezárul Dunaújváros labdarúgásának története, hiszen az akkori csapat vezetősége úgy döntött, hogy visszalépteti együttesét a bajnokságtól, ezzel megszüntetve a felnőtt labdarúgást. Ez azonban, mint most már tudjuk, nem a vége, hanem a kezdete volt egy új sikertörténetnek.  2012-ben – profi gondolkodásmóddal felvértezve – új vezetőség irányításával állt fel a Dunaújváros PASE. Az egyik legfontosabb feladat az utánpótlás bázis szélesítése volt. Ez kitűnően sikerült, hiszen jelenleg 387 fő igazolt játékossal rendelkezik az egyesület, melyhez kapcsolódik az az intézményi program, melyben tíz óvoda és két általános iskola vesz részt. A felnőtt csapat is teljes átalakításon ment ekkor keresztül, melyet most már bátran állíthatjuk, egy új korszak kezdetének tekinthetünk. A szakmai munka dicsérete, hogy a DPASE megnyerte az NB III-as bajnokságota 2012/2013-as évadban, majd a Sopron legyőzésével feljutott az egycsoportos profi NB II-be. A sikerszéria folytatódott, hiszen az NB II első évada olyan kitűnően sikerült, hogy 2003 után, 11 évet várva, az NB II ezüstérmeseként, csapatunk kiharcolta a felsőbb osztályba jutást. Két év alatt sikerült mindez! Most 2014-et írunk és a város újra magáénak tudhat egy csapatot, mely méltó folytatója annak a történetnek, melyet Dunaújváros labdarúgásaként emlegetünk.

A jelen

Először is gratulálok a csapat vezetésének és a játékosoknak egyaránt, hiszen sikerült beteljesíteni az álmot, vagyis azt, hogy a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Tatabányán elért győzelemével bebiztosította feljutását a legjobbak közé. A csapat sportigazgatójához, Dobos Barnához fordulok először, hogy értékelje csapatunk Tatabánya elleni mérkőzését.

Dobos Barna: – Nagyon jól felkészültünk a mérkőzésre, melyet a végeredmény is jól mutat. Az első félidőben a Tatabánya még nagyon jól zárt, ezért alakult ki az 1-1-es félidei állás, de a második 45 percben teljesen föléjük kerekedtünk, és nagyon szép gólokat szerezve magabiztosan szereztük meg a három pontot. A második félidőben nyolc perc alatt lőttünk három gólt, de ezeknek előzményük is volt, hiszen előtte is voltak lehetőségeink. Nagy nyomást helyeztünk ellenfelünkre, ami abban is megnyilvánult, hogy egyre többször került a kapujuk előterébe a labda.

– Zoli és Tamás, Ti hogyan értékelitek a mérkőzést?

80

Böőr Zoltán: – A mérkőzés alatt végig magabiztosak voltunk, hiszen tudtuk, hogy mire vagyunk képesek. Számunkra nem kedvező eredménnyel vonultunk szünetre, de rendeztük a sorokat, és tudtuk azt, hogy ha nyugodtan játszunk, akkor tudunk egy olyan nyolc percet produkálni, ami eldönti a mérkőzést. Ez nem csak most, hanem az egész tavasszal jellemző volt ránk. Ebben nagyon nagy szerepe volt a szakmai stábnak és Barnának is, hogy ezt a nyugalmat akkor is sugározták, amikor nem esetleg nem úgy alakultak a mérkőzések, ahogyan azt szerettük volna.

Csehi Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, de az első félidőben még tartotta magát a Tatabánya. Csak idő kérdése volt, hogy mikor fogjuk újra megszerezni a vezetést. A második félidőre megnyugodva jöttünk ki, és a végére fieszta lett, ami nagyon jó érzés volt.