73

Barna.Személy szerint téged és a szakmai stábot is hatalmas dicséret illet, hiszen ez a siker a szakmai munkátok gyümölcse. Hogyan éled meg ezeket a pillanatokat?

Dobos Barna: – Nagyon jó érzés volt, hiszen beérett az a munka, melyet 2012. januárjában kezdtünk el. Akkor az alapvető célunk az volt, hogy a dunaújvárosi futballt megmentsük. Ez most sikerült, és ezen az úton kell továbbmennünk. Az első osztályba kerülés egy plusz siker, hiszen az alapvető célunk az NB II-ben maradás volt. Nagyon jó példa arra, hogy milyen a játékos állományunk, hogy amikor alapvető célunkat elértük, akkor ezzel nem elégedtek meg.  Többre vágytak, melynek az lett az eredménye, hogy az első osztályban fogunk tudni játszani.

Milyen érzés az számotokra, hogy sikerült elérni azt a vágyatokat, amiért Dunaújvárosba érkeztetek?

Böőr Zoltán: – Nem tudom szavakba önteni ezt az érzést, hogy ez számomra mit jelent. Sok minden kavarog bennem, pedig már eltelt négy nap a Tatabánya elleni meccs óta. Amikor idejöttem, láttam a körülményeket, Barnáék elkötelezettségét, hozzáállását, akkor úgy gondoltam, hogy szeretném még élvezni a focit, szeretném átérezni azt, amit a győzelem jelent. Úgy láttam, hogy erre a lehetőség adva van. Aztán ahogy teltek múltak a mérkőzések, és ahogy egyre sikeresebbek lettünk, meg látva, hogy milyen motivált a felső vezetés, úgy ragadt ez ránk és rám is. Egyre jobban visszajött a régi énem. Most teljesen ugyanazt érzem, mint tíz éve, amikor igazán a csúcson voltam. Most is azt érzem, hogy ugyanolyan lelkes vagyok, mint akkor. Nagyon nehezen találok szavakat erre az érzésre. Olyan érzésem van, mintha külföldre igazoltam volna, hiszen újra az NB I-ben játszhatok.

Csehi Tamás: – Nagyon boldog vagyok, főleg úgy, hogy mindezt dunaújvárosi nevelésű játékosként élhetem meg. Senkivel nem cserélném el ezt az érzést, melyet most megélek. Fantasztikus teljesítmény az, amit ebben a másfél évben véghezvittünk.

Dobos Barna: – Tavaly és az idén is csak a boldogság tölt el, amikor az elért eredményekre gondolok. Én ilyenkor azért a helyén kezelem a dolgokat. Természetesen nagyon örülök, de most már azon gondolkodom, hogy hogyan tovább, hogyan tudjuk megállni a helyünket az NB I-ben. Már most ezen dolgozunk, ezt szervezzük, hiszen nagyon sok munkát kell még elvégezni, hogy ennek megfeleljünk.