Lejátszották a Magyar Kupa Fejér Megyei döntőit.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Stadion adott otthon a megyei osztályban szereplő legjobb labdarúgó csapatoknak.

DSCF0521

Schneider Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója – a tavalyi sikeres rendezésnek köszönhetően – klubunkat, a Dunaújváros PASE-t kérte fel újra, hogy rendezze meg a Magyar Kupa Megyei döntőjét Dunaújvárosban. A küzdelmes, jó iramú mérkőzések a Dunaújváros Stadionban kerültek megrendezésre.

Eredmények:

3. helyért: Sárosd – Martonvásár 3-2

1. helyért: Velence SE – Iváncsa 1-3 (hosszabbítás után)

Így látta:

Schneider Béla (igazgató MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója): – Igazi kupa meccseket láthatott a szép számú közönség, hiszen már a harmadik helyért tartó küzdelem és a felfokozott izgalom olyan végjátékot hozott, ami már nem is a labdarúgó pályákra való, de ez is benne volt a feszültségben. Az pedig, hogy a döntő csak hosszabbításban dőlt el, mindent elárul arról, hogy mekkora tétért küzdöttek a labdarúgók. Gratulálok az első három helyezett csapatnak, akik ezzel a teljesítményükkel a főtáblára kerültek. Köszönöm Dunaújvárosnak és azon belül is a labdarúgó csapat vezetőségének a remek szervezést, és azt, hogy ismét itt rendezhettük meg a kupadöntőt. Ezek a fiúk, akik ma itt pályára léptek, saját bajnokságukban nem játszhatnak ilyen sportlétesítményben a hétvégeken, így számukra is kiemelten fontosak voltak, már csak a helyszín miatt is a találkozók. A kupának ezzel is megadtuk a rangját. Gratulálok a Dunaújváros PASE labdarúgóinak, akik feljutottak az NB I-be! Fantasztikus az, hogy Fejér megyének így három első osztályú csapata van! Bennünket így csak Budapest előz meg ezen a téren. Megyénk azonban nem csak itt mutat kiemelkedőt, hanem abban is, hogy országosan a negyedik helyen állunk abban a rangsorban, amely az igazolt labdarúgók létszáma – ide tartoznak a szabadidős csapatokban játszó futballisták is – alapján állít rangsort. Jó csapataink vannak mind profi, mind amatőr szinten.

Miskovicz Bálint (vezetőedző, Iváncsa): – A kupadöntőre úgy érkeztünk, hogy saját nagypályás bajnokságunkat megnyertük, így ezzel az újabb győzelemmel kettőből kettőt sikerült behúznunk. Gratulálok a csapatomnak ezekért a sikerekért! Ez már csak hab a tortán, de ezért minden játékosom nagyon megdolgozott. A megye legjobb négy csapata került ebbe a négyesbe, így nagyon nehéz mérkőzéseket vívtunk. Az Iváncsa csapatában több dunaújvárosi nevelésű labdarúgó is található, ami nem véletlen, hiszen én azokból a játékosokból „főzök”, akik nem kerültek be a DPASE felnőtt csapatába. Úgy tűnik, hogy ez a felfogás tökéletes, hiszen sikerrel zártuk az idei szezont is. Köszönet a fiúknak, akik nem csak a csapatért és magukért, hanem úgy érzem, hogy értem is mindent megtesznek. A kupadöntő is nagyon jól sikerült, ahol véleményem szerint megérdemelten nyertünk. Igazi rangadó volt, hiszen a Velence is nagyon komolyan vette a találkozót. Az igaz, hogy akár a meccs első félidejében is eldönthettük volna a derbit, de ez is fantasztikus, hogy a hosszabbításban nyertük el a kupát. Köszönet a fiúknak, a szurkolóknak és a szervezőknek egyaránt! Volt dunaújvárosi labdarúgóként ezúton szeretnék gratulálni Dobos Barnáéknak, hogy sikerült az NB I-be feljutás! Nagyon szurkolok, hogy sokáig tudjon a legjobbak között játszani városunk labdarúgó csapata.

Az elért eredmény alapján a Magyar Kupa főtáblájára a Sárosd, a Velence és az Iváncsa került fel, akik akár NB I-s csapatot is kaphatnak a folytatásban.