A bajnokokra még több osztályozó mérkőzés is vár.

Bajnok az U21-es csapat!

Az ősszel még Bita László által vezérelt, de a tavasszal Jakab Elek kezei alatt formálódott U21-es labdarúgó csapatunk veretlenül nyerte meg a kiírást!

bitalaszlo

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapatai remek szezont zártak, hiszen minden korosztály megállta a helyét saját bajnokságában. Az U21-esek azonban kiemelkednek mindegyik közül, hiszen fantasztikus teljesítményt nyújtva, magasan nyerték meg az NB II-es bajnokságot, így megnyílt előttük az út, hogy a kiemelt csoportba kerülhessenek. Ehhez azonban még osztályozó mérkőzéseket kell nyerniük a fiúknak, akiket az ősszel még Bita László, tavasztól pedig Jakab Elek irányított:

– A gratuláció Lacinak is jár – beszél büszkén csapatáról Jakab Elek vezetőedző-, aki remek munkát végzett a fiúkkal az ősz folyamán. A bajnoki cím megszerzése elsősorban a játékosok érdeme, akik nagyon motiváltan, győzelemre éhesen játszották végig a bajnokságot. Az elmúlt év során sokat fejlődött a csapatom mind egyénileg, mind pedig taktikailag. Ez annak a munkának is köszönhető, amit az erőnléti edzőnk, Szabó András végzett a fiúkkal. Nagy motiváció volt mindannyiunk számára a felnőtt csapatunk sikere is, akiknek ezúton is gratulálok. Szép tavasz van mögöttünk, de még nehéz osztályozó mérkőzések várnak ránk ahhoz, hogy a kiemelt bajnokságba kerülhessünk.

– Beszéljünk egy kicsit a magyar foci betegségéről, vagyis arról, hogy ez az a korosztály, amelyik veszélyeztetett helyzetben van, hiszen itt tűnhetnek el azok a tehetségek, akik már nem jutnak be a felnőtt csapatokba, vagy nem tudnak tovább fejlődni. Mi lehet a megoldás, hogy ez ne így legyen?

– Az MLSZ-nél végzett munkám során a szövetség illetékeseit arra ösztökéltem, hogy indítsák el az U21-es bajnokságot, melyet más országokban Primavera bajnokságnak hívnak. A 19 éves kor az egyik legfontosabb állomása a fiataloknak a labdarúgóvá válás időszakában, hiszen ebben a korban még nem minden játékos válik beéretté ahhoz, hogy felkerüljön a felnőttek közé. Ezt a kiegészítő korosztályú bajnokságot két évvel ezelőtt elindította a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ez nekünk, dunaújvárosiaknak is fontos, hiszen a mi felépítésünk alapján is fontos feladat hárul erre a korcsoportra, mivel vannak közöttük olyan játékosok, akik az első csapat keretében is benne vannak, sőt olyanok is, akik többször szerepeltek a felnőttek között. Ők még nem meghatározóak, de minőségi teljesítményre képesek. Gondolok itt Jakab Dávidra, Tóth Tiborra, Sárközi Norbertre, de Galambos Ádám és Hosszú Péter is ide tartozik. Ők és a többiek is azon a szinten vannak, hogy jó játékossá válhatnak, de ahhoz mindenképpen játéklehetőséget kell biztosítani részükre. Az U21-es korosztályban ezt megkapták, ennek köszönhetően rengeteget is fejlődtek.