– Elérte ez a kiírás szakmai célját?

– Mindenképpen, ugyanakkor a kezdeti lépések után, két héttel ezelőtt kaptunk egy lehangoló hírt, miszerint megszüntetik ezt a bajnokságot. A mai napon viszont ennek az ellenkezőjéről hallottam, vagyis hogy ez nem így lesz. Ez a bizonytalanság zavar bennünket annál is inkább, hiszen voltak olyan anomáliák, hogy a csoportszervezéseknél összekerültek olyan csapatok, akik sokkal gyengébbek voltak egyes egyesületeknél, így nagy volt a játéktudásbeli különbség. Ez tényleg nem jó, hiszen voltak tízen felüli különbségű győzelmek is. Véleményem szerint nem az a megoldás, hogy megszűntetik a bajnokságot, hanem szervezzük át azt. Az én javaslatom most az, hogy állítsunk össze úgy egy újabb kiírást, hogy az erősek az erősekkel, a gyengébbek a gyengébbekkel kerüljenek egy csoportba. Így meg lehetne oldani a folytonosságot, a kiírás elérné a célját és lehetőség nyílna a továbbfejlődésre is.

SONY DSC

– Ez azért is kiemelten fontos lenne számunkra, mert az első osztályú csapatoknak nem csak a bajnokságban, hanem a Liga Kupában és a Magyar Kupában is helyt kell állniuk, így ezt a korosztályt lehetne ott is szerepeltetni?

– Igen, ez így van, és ez jól is működik. Ezért lenne fontos az, amit az előbb említettem, vagyis hogy legyen kiemelt U21-es bajnokság. Ha a struktúrán változtatnánk, akkor biztosan lenne lehetőségük a fiúknak a fejlődésre. Mi erre törekszünk itt Dunaújvárosban, ezért is készülünk az osztályozóra, de ilyen hírek hallatán nem könnyű motiválni a társaságot.

– Kik várnak ránk a folytatásban?

– Az első körben A Kozármisleny csapatával játszunk, ami nem egyszerű feladat, hiszen a baranyai csapatban több olyan fiatal található, akik az NB II-es keretben is benne voltak. A továbbjutás két mérkőzés alapján dől el, így mi arra készülünk, hogy az első, idegenbeli mérkőzésen olyan eredményt érjünk el, amely a szombati, hazai találkozó előtt megnyugtató lenne számunkra. A második meccsre 14-én, szombaton, délelőtt 11 órakor kerül sor, melyre minden szurkolónkat nagy szeretettel várjuk. Amennyiben sikerrel vesszük ezt az akadályt, akkor szintén egy jó csapat, a Zalaegerszeg vár majd ránk a feljutásért folytatott küzdelemben.