A záró fordulóban bebizonyította csapatunk, hogy a legjobbak között a helye!

A labdarúgó NB II utolsó fordulójának végkimenetelétől függetlenül a Dunaújváros feljutott a legjobbak közé, de csapatunk most sem adta alább a győzelemnél.

Dunaújváros PASE–Békéscsaba 1912 ELŐRE SE 3–0 (2–0)

SONY DSC

A Dunaújváros a Tatabánya elleni sikert követően már biztos feljutóként várta a záró fordulóban a tabella hatodik helyén álló Békéscsabát a szép számú közönség előtt, amely ünnepi hangulatot varázsolt a stadionba. A legutóbbi mérkőzés óta felpezsdült az érdeklődés csapatunk iránt, hiszen az országos televíziós és rádiós csatornák forgatócsoportjai egymást követően érkeztek a stadionba, hogy beszámoljanak arról, hogy 11 évnyi szünet után ismét első osztályú labdarúgó együttese lesz városunknak. A fiúk felkészülését azonban ez nem hogy megzavarta volna, hanem inkább motiváló hatással érte, hiszen olyan kitűnő mérkőzést produkáltak Lázárék, amelyen esélye sem volt a Békéscsabának még a pontszerzésre sem. A csapat összeállításánál meglepődve tapasztaltuk, hogy a mieink csapatkapitánya, Böőr Zoltán sem a kezdőcsapatban, de a kispadon sem kapott helyet. Ennek azonban egyszerű volt az oka, Zoli egyszerűen pihenőt kapott erre a találkozóra.  A mieink már a kezdő sípszót követően jelezték ellenfelüknek, hogy a záró meccsen sincs szó lazításról, így jó iram jellemezte az első perceket.

Az első gólra a 13. percig kellett várni. Egy baloldali akciót követően Thiago passzolt Urbinnak, aki a 16-oson belül egy csel után az érkező Petneházi elé tálalt, aki öt méterről talált be a kapu bal alsó sarkába (1-0). A megnyugtató vezetés tudatában játszó Dunaújváros ezt követően teljesen átvette a játék irányítását. Urbin remekül mozgott vissza a labdákért, aki a 21. percben növelhette volna az előnyt, de fejese elkerülte a kaput. Erre ugyan Tölgyesitől jött egy viszontválasz, de az Milintének nem okozott problémát. Az első félóra végén Thiago volt ismét a főszereplő, aki erőszakosan lépett be három Békéscsabai védő közé, akit a 16-os előtt csak szabálytalanul tudtak szerelni. Petneházi készítette le pontrúgáshoz a labdát a vendég kaputól 18 méterre. A szabadrúgás specialista ezúttal is bizonyított, aki a szétrebbenő sorfal között nagy erejű lövéssel vette be Póser kapuját (2-0). A 40. percben Urbin növelhette volna az előnyt, de kecsegtető helyzetben elpattant lábáról a labda.