A Versenybizottság a sorsolás előkészítésekor 16 sorsolási tervezetet készített el, melyek kidolgozásakor az alábbi szempontokat vette figyelembe.
– A hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság miatt a viadalnak otthont adó négy stadionban (Szusza Ferenc Stadion, Perutz-stadion, ETO Park, Pancho Aréna) az első fordulóban nem rendezhetnek mérkőzést.
– A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában szereplő csapatok a nemzetközi kupamérkőzések hetére vonatkozó kéréseit.
– A stadionépítések és felújítások miatt több klub is megfogalmazott külön kéréseket a hazai mérkőzései rendezésével kapcsolatban. A Videoton FC kérte, hogy miután hamarosan kezdődik a Sóstói Stadion felújítása, sorsolása ellentétes legyen a Puskás Akadémiáéval. A DVTK stadionja tavaszi felújítása miatt kért számára kedvező sorsolást. Az Újpest és a Kecskemét stadionja tavaszi felújítása miatt ősszel szeretett volna minél több hazai mérkőzést játszani. Az új stadionját hamarosan felavató Ferencváros azzal a kérelemmel fordult a Versenybizottsághoz, hogy az első és második fordulót idegenben játszhassa le.
– Az NB II-ből feljutó csapatok, hogy teljesíteni tudják a licencfeltételeket, azt kérték, hogy ne hazai mérkőzéssel kezdjenek.
– Biztonsági szempontokból az Újpest és a Ferencváros, valamint a Honvéd és az MTK ellentétes sorsolást kaptak.
A 16 elkészített forgatókönyv mindegyikét számmal látták el, ezek közül a kilences számút húzták ki a klubok képviseleteinek jelenlétében.