Az utóbbi két év szakmai munkájának diadalát érte meg a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, amely két szezon alatt két osztálynyit lépett előre, így a következő évet az NB I-ben, a legjobbak között kezdi meg. Dobos Barna sportigazgatót kértük értékelésre:

SONY DSC

– Kitűnő, sikerre éhes, összetartó csapatunk van, amely a céljai elérésének érdekében mindent megtett azért, hogy álmaink beteljesüljenek. Elsődleges célunk az NB II-ben történő biztos bennmaradás volt, de ez idő közben megváltozott, hiszen nagyon jól játszottunk az őszi szezon folyamán, így sikerült olyan helyen zárnunk azt a szakaszt, amely lehetőséget adott arra, hogy tavaszt nyugodtan várjuk. Tudatosan, mérkőzésről mérkőzésre készültünk, nem nézve, hogy milyen helyen állunk a tabellán. Nagyszerű dolog volt, hogy a végén ilyen versenyhelyzetet éltünk meg, melyet én személy szerint is nagyon élveztem, de ugyanezt éreztem a játékosok irányából is. Mindez azért volt lehetséges, mert olyan emberekkel dolgozom együtt, akik szeretik a kihívásokat.

– A siker a kívülről is látható tudatos szakmai munkának köszönhető.

– Köszönöm, ha ezt láttad. Így van, tudatosan építettük fel a csapatot, mely egy összetartó baráti társasággá vált. A csapat hátterét is megerősítettük, így erőnléti edzőt, valamint a rehabilitációs tevékenység miatt gyógytornászt is foglalkoztatunk. Folyamatosan talált egymásra a csapat és a szurkoló tábor, akik a szezon véghajrájában buzdításukkal többször idegenben is segítettek bennünket.

– Mikor vált kézzel fogható közelséggé a feljutás lehetősége?

32

– Tavaly ilyenkor a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy most az első osztályba kerülésről fogunk beszélgetni. Azt azonban elárulhatom, hogy az öltözőben a tél folyamán a játékosok közül már egyre többen elhitték ezt, melynek az érdekében mindent meg is tettek. Akkor elindultunk egy úton, melyen most célba értünk. Ez nagyszerű érzés.

– Beteljesült az álom, irány a legmagasabb osztály. Változik-e a játékos keret?

– Tudatos, előre tervezett munkához láttunk akkor, amikor már érezhető volt, hogy extra lehetőség előtt állunk. Megszereztük az NB I-es Licenct, melyet a pályán elért siker követett. Tétlenkedésre nincs időnk, hiszen folytatnunk kell az építkezést. Az elmúlt két szezonban két osztályt ugrottunk, most pedig már azt tanulmányozzuk, hogy hogyan lehetünk sikeresek az élvonalban. Nem egy évre tervezünk az NB I-ben, ezért négy-öt játékos igazolását tervezzük a nyáron. A tudatos csapatépítésnek köszönhetően a csapat gerince adott, de a vérfrissítés mindig jó és szükséges. Rengeteg munka vár ránk, hiszen a stadiont és az edzőpályáinkat egyaránt fejleszteni szeretnénk. Fontos, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk labdarúgóink számára. Ehhez gazdaságilag stabilizálni kell a klubot, meg kell teremtenünk a biztos anyagi feltételeket.