A Dunaújváros PASE NB I-es labdarúgó csapata 2014. június 19-én sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a következők voltak:

1. Csapatunk felkészülése az NB I-re

2. Távozó játékosok

3. Stadion felújítás

 

A kérdésekre Dobos Barna sportigazgató, vezetőedző válaszolt.

SONY DSC

Nem sok idő volt a pihenésre, és máris készülni kell az első osztályú mérkőzésekre. Mikor kezdődik a felkészülés?

Dobos Barna: – A hét közepén, szerdán az orvosi vizsgálatokkal megkezdődött a játékosok egészségügyi felmérése, mely a pénteki napon zárul le. Ezt követően kezdődhet meg a munka, vagyis a csapat hétfőn kezdi el a felkészülést. Ez egy öthetes periódust jelent, ezalatt kell elvégeznünk minden tervezett feladatot, hogy minél tökéletesebben felkészüljünk a bajnokságra. Június 30-tól szeretnénk, ha egy egyhetes edzőtáborba, Ausztriába utazhatnánk. Bízom abban, hogy ezt meg tudjuk valósítani. Ott tudnánk olyan erősebb csapatokkal játszani, akik ellen a feltáruló hibáinkat a rajtig ki tudjuk javítani. A felkészülés nagyobb részét itthon tesszük meg, de én még szeretném, ha a bajnoki rajt előtti héten a környező országok valamelyikében még le tudnánk kötni mérkőzéseket. Bízom abban, hogy ezt az öt hetet úgy tudjuk kihasználni, hogy minél tökéletesebben felkészüljünk a bajnoki rajtig.

– Több lapban, vagy internetes újságban is lehet olvasni olyan híreket, hogy ki távozott a csapattól, és kik az új érkezők. Arra kérlek, hogy ezt a kérdést most tisztázzuk. Először is, kik azok, akikre már nem számít a klub?

– Három játékostól, egy kapustól, vagyis Bartus Balázstól, és két szerb játékostól, Goran Beleuctól és Dávid Perovičtól köszöntünk el. Az még előfordulhat, hogy egy-egy játékos távozik a klubtól, de nagy valószínűséggel nem lesz több. Erre a jövő héten még választ kaphatunk.

– Nagy siker kapujában állhat az U21-es csapat. Mit szólsz az eredményhez?

Nagy öröm számunkra, hogy az utánpótlás csapataink remekül szerepelnek, többek meg is nyerték a bajnokságukat. Így van ez az U 21-es csapatunknál is, akik most azért küzdenek, hogy felkerülhessenek a kiemelt bajnokságba. A Jakab Elek által irányított csapat jó úton halad kitűzött célja felé, hiszen az osztályozó második körében idegenben 1-0-ra győzött a Zalaegerszeg ellen, melynek visszavágója szombaton 17 órakor lesz a dunaújvárosi stadionban, ahová mindenkit szeretettel várunk. Ezen a találkozón dől el a feljutás sorsa. Az is öröm, hogy abban a csapatban több olyan fiatal játékos is szerepel, akikre számíthatunk a felnőtt együttesben, így például a ZTE elleni győztes gólt fejelő Sárközi Norbert, vagy Jakab Dávid is. Kérdéses volt, hogy ennek a korosztálynak lesz-e önálló bajnoksága, de megkaptuk a versenykiírásokat, amelyben ki van írva ez is. Óriási dolog lenne, ha sikerülne fiataljainknak az első osztályba felkerülés. Így az utánpótlás csapataink közül az U 21-es, az U 18-as, az U 17-es és az U 16-os is első osztályú lenne.