– Az edzőtáborból visszatérve – folytatta a szakosztály igazgató – szerdán már a Csákvár ellen játszottunk, akik most jutottak fel a másodosztályba. A mérkőzés jól illeszkedett az edzőtábor utáni könnyebb terheléshez és emellett magabiztosan nyertünk. Igaz, az eredmény csupán másodlagos volt, fontosabbnak tartottam a begyakorolt játékrendszer megvalósulását, főként a pontosság, a mozgások, és a gyorsaság tekintetében. Az NB I-ben szükségünk lesz egy másik arculatra és játékrendszerre is, de szeretnénk, ha a tavalyi arculatunkat, stílusunkat is megőriznénk.
Sajnos, ezen a mérkőzésen ketten megsérültek, egy-két hétre kidőlt a sorból Lázár Zsolt és Thiago is, míg Muscat apróbb sérülést szenvedett, de hétfőn ő már játszhat. S, hogy játszik-e és mikor, melyik csapatokkal a DPASE, arról is szó esett.
– Az új játékosok csapatba illesztése és az új játékrendszer begyakorlása miatt is szükséges minél több mérkőzést játszanunk. Szombaton a Siófok, majd jövőhéten szombaton a Cegléd ellen lépünk pályára. Nem titok, szervezés alatt áll egy nemzetközi mérkőzés is. Valószínűleg szlovén ellenfél ellen játszunk, de tervben van egy ukrán csapat elleni találkozó is.
Közben a szakmai háttérmunka is folyamatosan zajlik.
– A csapat kialakítása mellett a másik legfontosabb dolgunk, a klub gazdasági megerősítése, hiszen anyagilag is nagy kihívást jelent az első osztályú tagság. Bízom benne, hogy meglesznek azok a gazdasági alapfeltételek, amelyek garantálják, hogy egy év múlva is az első osztály tagjai lehetünk.
– A stadion rekonstrukcióról fő vonalakban: jelen pillanatban már a papírmunkák folynak – több minden közbeszerzési eljáráshoz kötött, – de szeptember közepére elkészülhet a villanyvilágítás, amely az élvonalbeli mérkőzések kritériuma. Viszont a második fordulóbeli, Videoton elleni mérkőzésünkön felcseréltük a pályaválasztói jogot. Az ezt követő 3. fordulóbeli, Ferencváros elleni mérkőzésünkre is később kerül sor, az FTC stadionavatója miatt. De nagyon bízom benne, hogy a Pápa és a Nyíregyháza elleni mérkőzésünket már hazai pályán játszhatjuk. Ha mégsem így történne, akkor licencben megadott székesfehérvári Sóstói stadionban játszunk, bár hangsúlyozom, nem ez a célunk, hiszen mielőbb saját közönségünk előtt szeretnénk pályára lépni.