2014.08.23-án, szombaton 1830-kor a Dunaújváros kecskeméti vendégjátékára kerül sor. A találkozó előtti gondolatait osztotta meg velünk Dobos Barna sportigazgató, Szekeres Adrián és Urbin Péter játékosok.

DSC_0668

Dobos Barna sportigazgató:

– Mivel csapatunkhoz sok új játékos érkezett, ezért nekem most az a legfontosabb feladatom, hogy megtaláljam a legütőképesebb kezdőcsapatot. Bízom benne, hogy ez a lehető leghamarabb meg fog történni. Ezzel kapcsolatban már voltak bíztató jelek a Pápa elleni találkozón, de szeretném, ha ilyen tekintetben is fejlődnénk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen újoncként szinte minden mérkőzésünket idegenben kell lejátszanunk.  Most már azonban van esélyünk arra, hogy belátható időn belül hazai pályán is játszhassunk, de addig is fontos, hogy pontot, pontokat szerezzünk, legyen egy-egy bravúr győzelmünk. Nehéz sorozat előtt állunk, hiszen három idegenbeli találkozó következik. Most szombaton a Kecskemét, szerdán az FTC, majd a hétvégén a Győr ellen lépünk pályára. Ebben a pillanatban a Kecskemét elleni összecsapással foglakozunk. A saját játékunkat próbáljuk majd játszani, de hogy abból mit sikerül megvalósítani, az csak a pályán derül ki. Bízom abban, hogy a védekezésünk egyre stabilabb lesz, de ehhez az összeszokottságra van szükség. Szeretnénk, ha pontot, pontokat tudnánk arról a találkozóról hazahozni.

 

DSC_0681

Szekeres Adrián:

– Nagyon fontos, hogy elkerüljük az olyan hibát, mint amilyenből az egyenlítő találatot szerezték a pápaiak. Azon leszünk, hogy ilyen többet ne forduljon elő. Nem szabad, hogy megtévesszen az bennünket, hogy a Kecskemét még nem szerzett pontot. Azzal kell foglalkoznunk, hogy azt valósítsuk meg a pályán, amit a vezetőedző kér tőlünk mind védekezésben, mind támadásban. Biztosan lesznek a találkozónak olyan periódusai, amikor nem mi fogunk támadni és védekeznünk kell, azt kell száz százalékosan megoldanunk. Nem szabad hibáznunk, illetve támadásban meg kell találni a védelmük elleni ellenszert, és hatékonynak kell lennünk. Ha csak magunkkal foglalkozunk, akkor győztesen fogjuk elhagyni a pályát.

DSC_0679

Urbin Péter:

– Nekünk most majdnem mindegy, hogy ki ellen lépünk pályára, hiszen minden csapatnak meg van a maga motivációja. Van, aki a bajnoki címért, van, aki a kiesés ellen küzd. Az biztos, hogy nehéz három mérkőzésünk lesz, de a taktikát betartva és ezt a fejlődést mutatva jó meccseket fogunk játszani, és remélem, pontokat is szerzünk majd.