Az NB1.hu a két fordulót követően Böőr Zoltánt kereste meg kérdéseivel.

boor_z

– Milyen érzés újra az NB I-ben szerepelni?
– Amennyiben két héttel hamarabb hívsz, akkor egy fokkal boldogabb lettem volna – kezdte az nb1.hu-nak Böőr Zoltán. – Természetesen jó érzés Magyarország legjobb tizenhat csapata között szerepelni, de mivel a rajt nem sikerült a legjobban, így van bennem hiányérzet.
 
– Igaz, még csak két találkozó ment le, de mekkora különbséget látsz az élvonalban ahhoz képest, amikor utoljára, még az Újpest színeiben, 2011 augusztusában pályára léptél?
– Eddig két csapattal találkoztunk, így sokat nem tudok mondani. Ebből a Videoton az egyik, amely már évek óta az ország egyik legjobb együttese. Kívülállóként azért továbbra is figyeltem az élvonal küzdelmeit. A Debrecen is már régóta ott van az elitben, a Győr is sokat fejlődött, de a Fradi is kezd magához térni. A klubok azóta jobban menedzseltek, a közvetítések miatt kiemelt figyelem övezi a bajnokságot, több a tehetős szponzor, befektető, ráadásul stadionok épültek, épülnek folyamatosan. Egyértelműen pozitív változások figyelhetőek meg az elmúlt három évben.
 meccs 2
– Ahogy említetted, nem úgy indult az idény számotokra, ahogy azt elképzeltétek. Mi lehet ennek az oka, miben kell javulni?
– Külön kell választani a két meccset. Az első Honvéd elleni találkozón hatvanöt-hetven percet emberhátrányban játszottunk, addig egyértelműen partiban voltunk, ráadásul utána is tartottuk magunkat, nem voltunk beszorítva a kapunk elé. Sajnos, azonban szerencsétlen gólokkal vereséget szenvedtünk. A Videotont letámadással próbáltuk meglepni, ami nem is működött rosszul, de nem sikerült betalálnunk, a Vidi viszont minden hibánkat könyörtelenül kihasználta. Óriási a különbség a két osztály között, itt sokkal nagyobb a hibák jelentősége. Pont arról beszélgettünk a csapattársakkal, hogy amennyiben ugyanez az emberhátrányos szituáció van, mint volt a Honvéd ellen, akkor ott nyertünk volna, míg a kispesti csapat három-nullra vert meg minket a végén. Elől sokkal hatékonyabbnak kell lennünk, hátul pedig stabilabbnak. A kevesebb helyzetből kell jól sáfárkodnunk, a rögzített szituációkra, az átlövésekre kell nagyobb hangsúlyt fektetni, mert az első két mérkőzés alapján úgy tűnik, hogy nem fogjuk futószalagon gyártani a helyzeteket, de azon leszünk, hogy ezen javítsunk.
 
– A Ferencváros elleni találkozó halasztásra került a fővárosi csapat stadionavatója miatt. Jól jöhet a csapatnak ez a plusz egy hét a következő bajnoki előtt?
– Igazából majd a következő összecsapáson kiderül. Nem gondolom, hogy ennek nagy jelentősége lesz. Amennyiben egy hét van csak, akkor is tökéletesen fel lehet készülni, de ha kettő, akkor is. Ráadásul nem maradunk tétmérkőzés nélkül, mivel a héten megmérkőzünk a Magyar Kupában az Orosházával.
böőr 2
 
– Sokan már most kongatják a vészharangot. Mit gondolsz, mire lehet képes a csapat az idén?
– Sokkal több van bennünk! Sok játékos még nem játszott NB I-es mérkőzést a csapatban, vagy éppen nagyon keveset, akik pedig többet, azok már régen, így meg kell szokni még a légkört. Egy gondolat erejéig itt vissza is térnék az előző kérdéshez, ugyanis ha innen közelítem meg, akkor elképzelhető, hogy jól jön a két hét a felkészülésre, rendezni a sorokat, illetve arról beszélni, kinek hol kell többet hozzátenni, hogy elinduljunk felfelé. Mindig úgy tartottam, hogy a végén húzzák majd meg azt a bizonyos vonalat, így akkor kell jó helyen állni. Az elmúlt két összecsapás viszont bebizonyította, hogy sokkal többet kell tenni ahhoz, hogy pontot szerezzünk, vagy találkozót nyerjünk. Szó sem volt arról, hogy feljutottunk, és akkor majd az élvonalban is minden megy majd magától, aki így látta, most már az is tudja, hogy ez nem így van. A tények magukért beszélnek. Ilyenkor kell még többet dolgozni. Hiszek benne, hogy a kemény munkának meglesz az eredménye, és elindulhat a csapat felfelé. 

forrás: http://www.nb1.hu//hirek/boor-zoltan-oriasi-kulonbseg-az-nb-i-es-az-nb-ii-kozott