A posztja szerint támadó Orosz Márk 1989.október. 24-én, Kecskeméten született. A Ferencvárosban nevelkedett, de 2009-ben Olaszországba szerződött, ahol több klubban is kipróbálhatta magát. 2011 nyarán az NB II-es Szegedhez igazolt, ahol 22 mérkőzésen 15 gólt lőtt és 4 gólpasszt adott. 2012 nyarán 2 plusz 1 évre írt alá a Ferencvároshoz, de a 2013/2014-es szezont kölcsönben a Lombard Pápánál töltötte. Az idén januárban Pintér Attila szövetségi kapitány behívta a magyar válogatott keretébe.

orosz márk kicsi

– Bár csak pár napja vagyok Dunaújvárosban, a benyomásaim nagyon pozitívak. Több csapatban és Olaszországban is játszottam, így sokféle mentalitással, játékfelfogással ismerkedtem meg. Olaszországi tartózkodásom arra is kitűnő volt, hogy sikerült megtanulnom a nyelvet. Szép emlékek kötnek minden volt csapatomoz, így jó visszaemlékezni életem azon szakaszaira. Az FTC-nél egy év alatt húsz mérkőzésen léptem pályára, de sajnos közbejött egy sérülés, így utána már nem kaptam lehetőséget. Pápán is nagyon jól éreztem magam, hiszen a döcögős első pár mérkőzést követően minden úgy sikerült, ahogyan azt a csapattal elterveztük. Életem legnagyobb megtiszteltetése az volt, amikor Pintér Attila szövetségi kapitány behívott a felnőtt válogatott keretébe, mely az addigi munkám elismerése volt. Most azonban újra bizonyítani szeretnék, és hozzásegíteni klubomat, a Dunaújvárost ahhoz, hogy teljesüljenek azok a célok, melyeket a szakvezetés elénk tárt. Mivel csatár vagyok, ezért nagyon motivál, hogy minél több gólt szerezzek. Amennyiben szerepet kapok a következő mérkőzésen, melynek érdekessége, hogy a volt csapatom, a Pápa ellen játszunk majd, be szeretném bizonyítani, hogy számíthat rám a Dunaújváros együttese. Kiváló partnereim vannak most, és úgy érzem, hogy a Böőr – Perič – Zsótér – Orosz négyes sokra lehet hivatott.

Orosz Márk kétéves megállapodást kötött klubunkkal.

Orosz Márk eddigi klubjai voltak:

Ferencváros , Crotone (2009/2010), Atletico Arezzo (2009/2010), Catanzaro (2010 – kölcsönben), Cavese (2010/2011), Szeged (2011/2012), FTC (2012/2013), Lombard Pápa Termál FC (2013/2014 – kölcsönben)