Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában a Kecskemét otthonában lépett pályára csapatunk.

Kecskemét – Dunaújváros PASE 0–0 (0–0)

Pontot szereztünk Kecskeméten, de a mérkőzésben több volt.

fejpárbaj

Szemmel látható volt a két csapat közötti magassági fölény a hazai csapat javára, melyet azonnal ki is akartak használni.

zsótér tör kapura

Az 5. percben Zsótér lépett ki Jakab labdájával a hazai védők között, de a lövésre sajnos nem maradt erő.

savic szabrúgás

A félidő hajrájában Savič szabadrúgása csúszott ki Milinte kezéből, amire Novák és a kapusunk egyszerre csúszott, melyet követően a labda a kapunkban kötött ki, de a gólt a játékvezető érvénytelenítette.

A II. félidőben:

Nagyon bekezdett a második félidő elején a Kecskemét, akik sorra alakították ki a helyzeteiket. Balázs és Savič előtt adódott lehetőség, majd egy sípszó utáni Varga gólt érvénytelenített a játékvezető.

zsótér beadás

Az 58. percben lőhettük az első szögletünket, azt követően pedig Zsótér beívelése okozott némi izgalmat a hazai kapu előtt.

bebeto helyzet

Nem sokkal később ismét Bebeto volt a főszereplő, aki megnyerte a Villám elleni párharcot, de 100%-os helyzetben kapu mellé lőtt.

balázs szabrúgás

A 66. percben Novák lőtte hasba Milintét, majd Balázs szabadrúgásból nem találta el a kaput.

bebeto ziccer

Bebeto ismét villant, de a rövid sarokra tartó lövést Milinte bravúros mozdulattal hárította.

thiago fejes

Az ellentámadásból megszerezhette volna a vezetést csapatunk, amikor Thiago fejelt közvetlen közelről, de a fejmagasságban kapura tartó labdát Tujvel fantasztikus reflexmozdulattal szögletre ütötte.

11-es helyett sárga

Vukasevič szabadrúgása szállt mellé, majd Urbin lépett meg jó ütemérzékkel a védőjétől, akit a 16-oson belül Tujvel szabálytalanul elütött, de a játékvezető 11-es helyett csatárunknak adott sárga lapot.

böő helyzet

Egy perc múlva Böőr – Urbinhoz hasonlóan – lépett ki egy kitűnő labdaátvételt követően, akit a büntetőterület környékén hátulról fellöktek, de a spori ismét nem látott okot arra, hogy befújja az egyértelmű szabálytalanságot. A végén így az egy pontnak örülhettünk. Folytatás szerdán, az FTC otthonában.

Kecskemét – Dunaújváros PASE 0–0 (0–0)

Kecskemét, 1411 néző

Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Király Krisztián, Solymosi Péter, Urbán Eszter) 
Kecskemét: Tujvel –Lovrič, Karan, Varga, Fótyik, Vukasovič, Botka, Pilipovič, Savič, Novák, Balázs. Cserék: Németh, Gyagya, Csillag, Bebeto, Tölgyesi, Akoete, Patvaros. Vezetőedző: Bekő Balázs

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Józsi, Csehi, Szekeres, Sárközi, Urbin, Petneházi, Zsótér, Jakab, Orosz. Cserék: Dániel, Farkas, Böőr, Thiago, Pascua, Sóron, Muscat. Sportigazgató: Dobos Barna