Óriási meglepetésre az Orosháza jutott tovább a Magyar Kupa második körébe.

oroshaza_kupa

Dobos Barna kezdőcsapatában ott találtuk a hosszú sérüléséből lassan felépülő Szalai Tamást, valamint a névsorból azt is kiolvashattuk, hogy együttesünk támadó felfogásban játszik majd, hiszen egyszerre volt a pályán a Böőr, Zsótér, Jakab, Perič négyes.

DSC_0095(2)

Nem is kezdtünk rosszul, hiszen a játék irányítását azonnal magához ragadta a Dunaújváros, de a helyzetekből nem sikerült a kapuba találni. Bordást dolgoztatták meg csatáraink és Muscat jó megoldásainak is örülhettünk, de a gól elmaradt.

 

Perič fejese kerülte el a kaput, ezt követően Zsótér szabadrúgásból találta el a felső lécet, majd  Böőr lövése is fölé szállt, míg az első félidő utolsó esélyeként Petneházi szabadrúgása nem okozott veszélyt.

DSC_0115

A folytatásban sem sikerült a mezőfölényünket gólra váltani, ezért Dobos Barna kettős cserével próbált frissíteni, amikor pályára küldte Pascuát és Godslov-ot. A 77. percben jött a hidegzuhany, amikor Ferenczi kapott kitűnő labdát, mellyel kilépett a védőink közül és megszerezte csapata vezető, egyben győztes gólját (1-0). Jakab révén próbáltunk azonnal egyenlíteni, majd az utolsó percben Bordás kapust sikerült fejen találni, de a gól most is elmaradt. A lefújást követően joggal örültek a hazaiak, hiszen így ők jutottak tovább a Magyar Kupában.

Orosháza – Dunaújváros PASE 1 – 0 (0-0)

Játékvezetők: Berger József, Szvetnyik Bence, Sebestyén László

Orosháza: Bordás – Szűcs, Makra, Tóth, Medvegy, Huszár, Ferenczi, Juhász, Végh (Füredi 79. perc), Styecz (Bozsoki 90. perc), Szélpál (Lovas 74. perc). Vezetőedző: Kvasznovszky József

Dunaújváros PASE: Nagy – Csehi, Szalai, Szekeres, Kocsis, Muscat, Petneházi, Böőr, Zsótér (Godslove 59. perc), Jakab, Perič (Pascua 58. perc). Sportigazgató: Dobos Barna