A pályaválasztói jog felcserélése miatt Nyíregyházán játszott csapatunk.

gavric és bajzát

A pályakorszerűsítés miatt sorban idegenben játszó csapatunk számára minden megszerzett pontnak óriási jelentősége van.

nikházi 1

Nyíregyháza Spartacus FC – Dunaújváros PASE 0-0 (0-0)

A pályaválasztói jog felcserélése miatt Nyíregyházán játszott csapatunk.

Fontos pont!

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában Nyíregyházra utazott együttesünk. A találkozó előtt Dobos Barna sportigazgató kiemelte, hogy a csapat számára nagyon fontos, hogy idegenben is tudjon eredményes lenni, hiszen minden egyes pontra szükségük van. Böőr Zoltán csapatkapitány az összecsapás előtt két nappal úgy vélekedett, hogy akár az egy ponttal sem lenne elégedetlen. Azt azonban nem volt szabad elfeledni, hogy a tavalyi szezonban mindkétszer a Nyíregyháza győzött ellenünk, akik hazai közönségük előtt mindenképpen a győzelemre törekedtek. Az első félidő elején Bajzátot keresték a társak, majd a Dunaújváros átvette a játék irányítását. Thiago elől Fodor mentett a hazai tizenhatoson belül, majd Csehi elől fejeltek ki egy felívelést a nyíregyházi védők. Szemmel is látható volt, hogy jóval többet birtokoltuk a labdát, de gólhelyzetig nem jutottunk. Az első igazi gólveszély Milinte kapuja előtt alakult ki, amikor Pákolicz 7 méterre a gólvonaltól védőink gyűrűjében nem találta el a labdát. Válaszként Nikházi lőtt kapu mellé, majd Gavric mentett Bajzát elől jó ütemben. A félidő közepén Józsi beívelését húzta magához Balogh, a túloldalon Pekár lövését hárította Milinte, pár perccel később pedig Szekeres egy erősen hazatett labdával dolgoztatta meg kapusunkat.

helyzet1

Ezt követően taktikát változtatott Csábi József együttese, akik letámadták a saját térfelén labdázó újvárost. Törtei jobboldali szögletét követően Abdouraman fejelt kevéssel a hosszú alsó mellé.  A Koller lerántásáért megítélt szabadrúgást Pekár végezte el kitűnő helyről, de lövése a sorfalról szögletre vágódott. A sarokrúgást Törtei végezte el, melyet a kimozduló Milinte nem ért el, így a labda továbbszállva a hosszú oldalon álló Dodlek testéről a kapunk felé pattant, de azt a gólvonal elől végül sikerült kivágni. Két perccel az első félidő vége előtt Bajzát lőtt 19 méterről, majd Huszák bombája talált telibe egy védőt.

józsi

A fordulást követően egy ütközés után Józsit kellett hordágyon levinni, akinek helyére Lázár állt be, majd Böőr 18 méteres lövése ment alig mellé. Újabb lehetőséget sikerült kialakítanunk, ekkor Nikházi jó levétel és csel után lőtt ballal 18-ról, de ez sem talált kaput. A 66. percben Abdouraman buktatta Pericet a hazai kaputól 27 méterre, de a sorfalról levágódott labdát Törtei kirúgta a tizenhatoson belülről. Három perccel később megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat, amikor Gengelic 13 méterről tiszta helyzetből lőtt kapu fölé. Egy újabb nyíregyházi szögletet követően Fodor lőtt kapásból, majd Törtei beívelése után Gengeliczki 5 méterről fejelt, melyet bravúrral védett Milinte.  A mérkőzés hajrájában többet próbálkozott a Nyíregyháza, míg a mieink csak az egy pont megtartására törekedtek. Milinte ölelte magához az Abdouraman fejét kereső beívelést, míg a másik oldalon Nikházi jobboldali szöglete után a levágódó labdát Pascua lőtte méterekkel fölé. A 92. percben Bajzát lábában volt benne a győztes gól, de a 20 méterről leadott ballábas lövést elvetődve fogta kapusunk, így maradt a gólnélküli döntetlen (0-0). Ezzel a minimális célkitűzés, az egy pont megszerzése sikerült.

 

Nyíregyháza Spartacus FC – Dunaújváros PASE 0-0 (0-0)

Nyíregyháza Spartacus FC: Balogh – Fodor, Gengeliczki, Törtei, Szokol – Sándor (32′ Huszák), Abdouraman, Koller (79′ Lázár), Pekár – Bajzát, Pákolicz (62′ Szécsi) Vezetőedző: Csábi József

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Gavric, Szekeres, Dodlek – Nikházi, Józsi (50′ Lázár), Böőr (80′ Godslove), Peric – Csehi, Thiago (86′ Pascua) Sportigazgató: Dobos Barna

Az NB I következő fordulója, az MTK elleni találkozó előtt kedden, a Pálhalmai Sporttelepen 15 órától kerül sor a Balmazújváros elleni Liga Kupa mérkőzésre.

Fotók: http://dpase.hu/galeria/