Az OTP Bank Liga következő fordulójára Nyíregyházán kerül sor. A mérkőzés kezdési időpontja 2014. szeptember 13. 1830, helyszín a Nyíregyháza Városi Stadion, (4400 Nyíregyháza, Sóstói út 24.). A találkozóval kapcsolatban Dobos Barna sportigazgatót és Böőr Zoltán csapatkapitányt kérdeztem.

dobos

Dobos Barna: – Ha az elmúlt évi két eredményünket nézzük, akkor azok nem voltak kedvezőek számunkra, hiszen a bajnokság kezdetén, Nyíregyházán egy eléggé nagy vereséget szenvedtünk. A hazai összecsapáson, egy más jellegű találkozón, sajnos nagyon mély talajú volt a pályánk, és a rombolásra beilleszkedő vendégekkel szemben nehéz volt építkeznünk. A nyírségiek kihasználták a védelmi hibánkat, és egy ellentámadásból – Bajzát Péter révén – gólt szerezve megnyerték a mérkőzést. Ha csak ezt nézzük, akkor van miért törlesztenünk. Mi ezt meg fogjuk próbálni, hiszen minden mérkőzésen szeretnénk pontokat, pontot gyűjteni. Számunkra nagyon fontos, hogy idegenben is tudjunk eredményesek lenni. Szükségünk van minden egyes pontra! Ha a nagy átlagot vesszük, akkor a csapatok hazai pályán eredményesebbek, mint idegenben, de a mi helyzetünkben most ezt kell megoldanunk, hogy ne maradjunk le a többi csapattól. Utána a hazai pályán – az első mérkőzés október 18-án, a Haladás ellen lesz – valós esélyünk lehet arra, hogy legalább két csapatot megelőzzünk.

boor_z

Böőr Zoltán: – Természetesen győzelmet várok, hiszen nekünk szükségünk van a pontokra. Így előre azt mondom, hogy akár az egy ponttal sem lennék elégedetlen. Játékban az elmúlt mérkőzések során már léptünk előre, most az a dolgunk, hogy ez eredményességben is megmutatkozzon. Finomítani kell a védekezésen, melyen az előző időszakban sokat dolgoztunk. Hiszek a játékosok, valamint a csapat képességében, és hiszek az elvégzett munkában.