Az OTP Bank Liga NB I 9. fordulójában Felcsúton játszott csapatunk.

Puskás Akadémia – Dunaújváros  3-2  (0-2)

A mieink végezhették el a kezdőrúgást, de védenie először Milintének kellett, aki Fabio bal oldali beadását ölelte magához. Két perc múlva egy Perics, Nikházi összjátékot követően Zsótér fejesét védte Danilovic. Az első nagyobb gólhelyzet a hazaiak előtt alakult ki a 9. percben, amikor Lencse sarokkal továbbította a labdát Tischlernek a tizenhatoson belül, aki centikkel a jobb kapufa mellé lőtt. A másik kapunál Zsótér puskázott el egy lehetőséget, majd Lorentz jobbról tekert középre, de Lencse nyolc méterről ajtó-ablak helyzetben fölé fejelt. Továbbra is a hazaiak birtokolták többet a labdát, akik közül egy sarokrúgást követően ismét Lencse okozott veszélyt, de a labda Milinte kezében kötött ki.

DSC_6770

Már a 28. percben jártunk, amikor a jobb oldalon Jakab ugratta ki Nikházit, akit a tizenhatoson belül gyanús körülmények között szereltek, de se Vad II., se az alapvonalon álló játékvezető nem jelzett szabálytalanságot az eset után. Ettől kezdve azonban aktívabbá vált csapatunk, így Danilovicsnak volt szüksége bravúrra, aki Nikházi erős lövését a bal alsóból ütötte szögletre. Alig telt el két perc, ismét a szerb kapusnak akadt dolga. Jakab labdájával Orosz játszotta tisztára magát a jobb oldalon, aki ballal a bal alsó sarkot vette célba, ám Danilovic nagy bravúrral védett. A Puskás válasza sem maradt el, Czvitkovics jobb oldali szögletéből Tischler fejelt, a védőinknek azonban sikerült a gólvonalról kifejelniük a labdát.

DSC_6785

A 40. percben Jakab bal oldali szabadrúgását Vaszicsku fejelte ki, amit Orosz begyűjtött, egy csellel lerázta magáról védőjét, majd a tizenkét méterről leadott lövése, miután a labda megpattant egy védőn, a jobb sarokban kötött ki (0-1). A középkezdés után újabb lehetőségünk adódott, Peric növelhette volna az előnyt, aki de fejesét követően a labda a jobb kapufa mellé szállt.A hazai szurkolók talán már a játékvezetői sípszót várták, amikor sikerült megduplázni az előnyt.Czvitkovics rövid passzát kaparintotta meg Orosz, ő azonnal indította Zsótért, aki Nikházival mesterien játszott össze, majd a középen tisztán érkező centerezést Pericsakk-matt helyzetben váltotta gólra (0–2).

DSC_6779

A fordulást követően Benczés Miklós kettős cserét hajtott végre, ezzel is jelezve szándékát, hogy mit vár el a folytatásban csapatától, de ebből sokat nem láthatott, mert tíz percig csak csendes játszadozás volt a pályán. A fordulatot a 61. perc hozta meg, amikor a Puskás 19 éves védője, Lorentz jobbról, éles szögből a hosszú, jobb alsó sarokba bombázott (1–2). A szépítő gól a hazaiakat felrázta, a mieinket pedig megtörte, melynek egyenlítés lett a vége. Az első gólt követően 8 perccel Fabio tekert balról középre, a labdát Szekeres mellel haza akarta tenni, mely össze-vissza pattogott a kapunk előterében, de azt végül Szakály érdekes körülmények begyötörte Milinte kapujába (2–2). Ezt követően Jakab kapott lerántásért sárgát, majd visszavehette volna csapatunk a vezetést, amikor 4:3-ban vezettünk egy támadást, de passz helyett erőtlen lövés lett a vége. Az ellentámadásból Sallai passzát Tischler fejelte kapura, melyet Milinte szép mozdulattal tornázott ki a léc alól. Dobos Barna ekkor kettős cserére határozta el magát, Orosz és Zsótér helyére Thiago és Böőr állt be. Ám ezt követően megpecsételődött a sorsunk, hiszen Jakab a második lerántását elkövetve begyűjtött egy újabb sárgát, mely összességében pirosat ért már, így tíz emberre fogyatkoztunk. Ezt a lehetőséget azonnal ki is használta Tishler révén a hazai alakulat, aki Sallai labdáját bombázta a kapuba (3-2). Az emberhátrányban játszó Dunaújvárosnak több helyzete nem akadt, így a lefújás után Bencés Miklós csapata örülhetett, amely kétgólos hátrányból fordítva 3–2-re legyőzte a Dunaújvárost!

 

Így látták:

Benczés Miklós (vezetőedző, Puskás Akadémia): – A második félidei teljesítmény miatt nagyon büszke vagyok a csapatomra. Örülök, hogy sikerült átbillennünk az eredménytelenségen. Az adta vissza a hitet csapatomnak, amikor Lorentz Marci védő létére tudott eredményes lenni.

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – Vereségünk fő oka, hogy a második félidőben nem tudtuk az első 45 percben mutatott teljesítményt nyújtani. A folytatásban az elkövetett hibáinkat megpróbáljuk kijavítani, és akkor remélhetjük, hogy idegenben is tudunk majd pontot, pontokat szerezni.

 

Puskás Akadémia – Dunaújváros  3-2  (0-2)

Vezette: Vad II. István, Berettyán Péter, Szalai Dániel.

Puskás Akadémia FC: Danilovics – Lorentz, Kelics (Tamás a 46. percben), Vaszicsku, Fabio – Tóth B. (Margitics a 84. percben), Polonkai, Czvitkovics (Sallai a 46. percben), Szakály – Tischler, Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós

Dunaújváros PASE: Milinte – Csehi, Gavric, Szekeres, Dodlek – Jakab, Nikházi, Józsi – Zsótér (Böőr a 74. percben), Peric, Orosz (Thiago a 75. percben). Vezetőedző: Dobos Barna