Nem bírt egymással a két csapat a Ligakupában.

A Ligakupa „C” csoportjának második mérkőzésén a Dunaújváros a Balmazújváros együttesét fogadta

Dunaújváros PASE–Balmazújváros 1–1 (1-0)

Vezették: Takács – Kormányos, Aradi

 

DSC_0146

 

A napok óta tartó esőzés miatt sáros, mély talajú pálya fogadta a Pálhalmai Sportcentrumban a küzdő feleket. Az első félidőben ehhez jobban alkalmazkodni tudó Dunaújváros magához vette a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát, így több lehetőséget is kialakított a vendég kapu előterében, de azokból igazi veszély nem alakult ki.

DSC_0196

Az első negyedóra végén viszont egy szép hazai támadás végén Szalai talált be Perger kapujába (1-0). A folytatásban kisebb helyzeteket még láthatott ugyan a mérkőzésre szép számmal kilátogató szurkolótábor, de gól nem született. 

DSC_0427

A második félidőben mindkét edző cserékkel változtatott csapata felállásán, és a játék képe is megváltozott. A Balassagyarmat egy nyíltsisakos játékot felvállalva bátran jött előre, míg a mieink csupán magasan előre ívelt indításokkal próbálkoztak. 

DSC_0318

A játékrész közepén Sárközi suta mozdulata után – a kapunktól 18 méterre luftot rúgott és a labda ráadásul a kezéhez is ért – szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A játékvezetői sípszót nem várta meg Kiss, aki az ámuló védők és kapusunk mellett a váratlanul elvégzett pontrúgásból kiegyenlített (1-1). A bekapott gól után mindent megpróbált megtenni az újabb vezetés megszerzése érdekében csapatunk, de gólhelyzete így is a Balmazújvárosnak akadt, akik egy fejest követően azon bosszankodhattak, hogy a labda a kapufán csattant. A másik oldalon Peric fejesét fogta Perger, így maradt az 1-1-es döntetlen, melynek a másodosztályban jeleskedő vendégek örültek jobban.

DSC_0175

Dobos Barna (vezetőedző, DPASE): A mély talajú pályán nem alakult ki az a játék, amit szerettünk volna. A végig küzdelmes találkozón igazságos döntetlen született.

Szabó János (vezetőedző, Balmazújváros):Egy edző soha nem lehet elégedett csapata játékával, de annyi sérült játékosom van, köztük most Németh is, aki a találkozón orrcsonttörést szenvedett, hogy mégis elégedett lehetek. Hiányérzetem természetesen van, de azt majd megbeszélem a fiúkkal. Úgy érzem, hogy ma a maximumot nyújtotta a társaság. Rengeteget dolgozunk, de a táblázat nem ezt tükrözi. Továbbra is fel fogjuk vállalni a nyílt futballt, mely a folyamatos előre játékon alapszik. Ennek megfelelően tesszük a dolgunkat. Ezért volt az is, hogy számolatlanul kaptuk a legutóbbi, Mezőkövesd elleni mérkőzésen a gólokat. Most is bátran nekimentünk a Dunaújvárosnak, és ennek meg is lett az eredménye. Mindenképpen jó felkészülés volt ez a találkozó a bajnoki folytatás előtt.

Dunaújváros PASE: Nagy (Dániel a 46. percben)– Szalai, Farkas, Sárközi, Hangya, Muscat (Lázár a 46. percben), Petneházi, Jakab, Zsótér (Sóron a 46. percben), Orosz (Godslove a 46. percben), Pascua (Peric a 80. percben). Vezetőedző: Dobos Barna

Balmazújváros: Perger – Vachtler (Pintér az 58. percben), Csorba (Reznek az 58. percben), Bakos, Németh (Sigér a 31. percben), Müller, Kis (Angyal a 46. percben), Batizi, Papp, Kiss (Andorkó a 71. percben), Virág. Vezetőedző: Szabó János

Gólszerzők: Szalai T. 15., ill. Kiss L. 65.

 

A csoport másik mérkőzésén: Mezőkövesd – MTK 2-5

A „C” csoport állása

1. DUNAÚJVÁROS    4 pont

2. MTK BUDAPEST  3 pont

3. MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC  3 pont

4. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1 pont