Szeptember 1-én éjfélkor lezárult az átigazolási időszak, melynek végén még két újabb játékossal erősítettünk.

Érkező új játékosok:

 dodlek kicsi

Timotej Dodlek középpályás 1989. november 23-án, Mariborban született. A 183 cm magas játékos eddig a Mura, a Lendava és a Maribor csapataiban játszott.

– Több olyan játékost is ismerek, akik a magyar bajnokságban játszanak, így tudom, hogy ez milyen erős. Bízom abban, hogy be tudok kerülni a kezdő csapatba, és játékommal hozzásegítem csapatomat a célok eléréséhez.

624_284w

A másik érkező Nikházi Márk, szintén középpályás, aki egy évre kölcsön érkezik hozzánk a Diósgyőr együtteséből. A szintén 1989-es születésű középpályás eddigi csapatai az MTK és a DVTK voltak.

Dobos Barna így mutatta be a játékosokat:

barna kicsi

– Nagyon fontos feladatunk az, hogy tovább tudjuk stabilizálni a védekezésünket és a középpályánkat. Ezért két olyan játékos érkezett hozzánk, akik ebben segítségünkre lehetnek. Timotej Dodlekre egyébként nem csak a középpályán, hanem a védelemben és a csatárjátékban is számíthatunk.

 

A DVTK honlapjának Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója nyilatkozta:

– Létrejött a megállapodás a DVTK és a Dunaújváros PASE között, melynek értelmében Nikházi Márk a 2014/2015-ös idény hátra lévő részét az újonc csapatnál tölti kölcsönben. Márkot a klub értékes labdarúgónak tartja, ezért játékjogáról nem voltunk hajlandók végleg lemondani, hanem teljesítményét folyamatosan figyelemmel kísérjük és jövő nyáron még jobb játékosként várjuk vissza Diósgyőrben.

Nikházi Márk tavaly nyáron érkezett Diósgyőrbe és azóta az OTP Bank Ligában összesen 26 mérkőzésen 4 gólt szerzett, a Magyar Kupában 5, a Ligakupában 7 alkalommal lépett pályára, utóbbi sorozatban egy gól is szerepel a neve mellett. Az Európa Ligában pedig 3 mérkőzésen 3 gólpasszal vétette észre magát.

 

Sok sikert kívánunk új játékosainknak!