Október első harmadában kerül kipróbálásra a Dunaújváros Stadion világító rendszere.

Újabb, most már látványos szakaszába ért a stadion korszerűsítés, hiszen megérkeztek a világítóberendezések tartóoszlopai.

A villanyvilágítás kiépítésével megkezdődött a Dunaújváros Stadion rekonstrukciója. Erre két ok miatt is szükség van:

1. A labdarúgó csapat mihamarabb tudjon hazai pályán játszani.

2. A megfelelés az MLSZ előírásának, vagyis a stadionban a feltételek adottak legyenek a televíziós közvetítéshez is.

aláírás6

A munka még augusztusban az ünnepélyes szerződéskötéssel kezdődött el, melyen Cserna Gábor úr, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, valamint a Duna2014 Konzorcium megnevezésű közös ajánlattevők részéről az ELIOS cég képviseletében Sájer Gábor vezérigazgató úr és Szloszjár Gábor főmérnök úr, a RONEKO Kft képviseletében Nemes Ferenc ügyvezető úr és Cs. Nagy Attila ügyvezető helyettes írták alá a kivitelezői szerződést.

aláírás3

Az ünnepélyes aláírást követően a munkaterület átadásával, majd az alapozási munkálatokkal megkezdődtek a kivitelezési munkák, melynek látványos szakaszához érkeztünk, hiszen hamarosan felállításra kerülnek a világítóberendezések tartóoszlopai.

oszlop5

A kivitelezést végző Elios Zrt. vezérigazgatója, Sájer Gábor elmondása szerint a dunaújvárosi stadiont a világ élvonalát képviselő, a nemzetközi előírásoknak megfelelő, a Philips cég által több, mint egy évtizeden keresztül fejlesztett világító berendezésekkel szerelik fel.

oszlop1

A kiépítés végső határidejével kapcsolatban a Roneko Kft. ügyvezetője, Nemes Ferenc még az aláíráskor elmondta, hogy a kivitelezési határidő két hónap, melyet minden körülmények között megpróbálnak betartani. Ennek megfelelően tehát kettő-három héten belül várható, hogy próbaként kigyulladnak a fények a stadionban.

oszlop2

A világítás olyan korszerű, az új nemzetközi előírásoknak megfelelő lesz, ami a HD-s közvetítéseknek is megfelel. Ennek érdekében a lámpatestek a pálya sarkainál elhelyezkedő négy oszlopon és a hosszanti lelátók feletti tetők szélén lesznek.

oszlop

A szurkolók a kivilágított stadionban, az első hazai mérkőzést 2014. október 17-én szurkolhatják végig, amikor a Szombathelyi Haladást fogadjuk.