A 2000. évi labdarúgó bajnokcsapat serlege is visszakerült együttesünkhöz!

kupa1

A múlt tisztelete!

Nagyszerű, örömteli és megható pillanatnak voltunk tanúi az első hazai villanyfényes labdarúgó mérkőzés szünetében, amikor csapatunkhoz ismét visszakerült a legjobban csillogó, a 2000. évben megszerzett bajnoki serleg! Ennek több okból kifolyólag is óriási szerepe van, hiszen több olyan kérdés is tisztázódott ezzel, amelyek nyilvánvalóvá tették, hogy a dunaújvárosi labdarúgás az Dunaújvárosé!

 salamon és bita

A Dunaújváros PASE labdarúgói mindannyian tudják, hogy a múltunk tisztelete nélkül nincs jövőnk! Ezt bizonyítja az is, hogy a jelenlegi csapatvezetésben is több olyan sportember dolgozik, akik az akkori bajnokcsapatnak a tagjai voltak. Ezt, a múlt tiszteletét sikerült megerősíteni a Haladás elleni mérkőzésen.

kupa átadás cserna

Köszönjük mindezt egy ez egy lokálpatrióta vállalkozónak, Kiss Rolandnak, és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának!

 kupa átadás cserna2

Lassan tizenöt év telt el az óta, amikor az 1999/2000-es év Professzionális Nemzeti Bajnokságának Bajnoka, egyben a Fair Play cím birtokosa a Dunaferr labdarúgó csapata volt, akik akkor történelmet írtak. A győzelemért kapott serleg azóta kalandos utat járt be – számos bírósági perlekedés a jogutódlás körül, a serleg és az egyéb relikviák vándorlása – addig, míg most mindezek vissza nem kerültek városunkba, és labdarúgó együttesünkhöz. Végre újra haza, a megillető helyére! Mindez Kiss Roland úrnak köszönhető, aki igazi lokálpatriótaként felajánlotta csapatunknak a bajnoki serleget és a többi díjat is. A relikviák közül a bajnoki serleget a találkozó szünetében adta át Cserna Gábor polgármester úrnak, aki azt átnyújtotta a korábbi bajnokcsapat képviselőinek, Salamon Miklósnak és Bita Lászlónak. Nagy taps köszöntötte a mérkőzésre Dunaújvárosba érkező egykori mestert, Egervári Sándort, és a bajnokcsapat megjelent játékosait is.

 

A bajnok Dunaferr FC játékosai: Cseke László, Éger László, Jäkl Antal, Kiss György, Kóczián Ferenc, Komódi László, Lengyel Ferenc, Dejan Milovanović, Molnár Zoltán, Nagy Tamás, Igor Nicsenko, Orosz Ferenc, Rabóczki Balázs (kapus), Rósa Henrik, Salamon Miklós, Tököli Attila, Zavadszky Gábor, Bita László, Oleg Mozgovoj, Nikolov Balázs.

Edző: Egervári Sándor