böőr2JPG

Böőr Zoltán csapatkapitányunk interjúja az nb1.hu részére.

Szerző: Hanti Gábor, www.nb1.hu

 

A Dunaújváros PASE miskolci túrája előtt a honlapunknak nyilatkozó Nikházi Márk amondó volt, hogy egy pont megszerzése bravúr lenne a dobogós helyekért küzdő DVTK otthonában. Az NB I 12. fordulójában, szombaton lejátszott mérkőzés 3-3-ra végződött – mégsem lehettek maradéktalanul elégedettek a vendégcsapat futballistái, hiszen a 14. perctől emberelőnyben futballozva, ráadásul háromgólos előnyt elherdálva remiztek.

Böőr Zoltán, az Avasalján két gólt lőtt csapatkapitány ugyanakkor arról is beszélt az nb1.hu-nak, hogy a bosszankodáson túl a pozitívumokat is látni.

– Gratulálok a dupládhoz, bár ha jól sejtem, nem örültök felhőtlenül a diósgyőri pontszerzésnek…

– Persze, hogy bosszankodtunk, de összességében azért nem lehetünk elkeseredve. Nem kell ezt nagyon túlragozni vagy -magyarázni: három-nullás előnyről az egy pont természetesen csalódás, de ezzel már nem tudunk mit kezdeni. Ugyanakkor a rosszban mindig van valami jó is, hiszen ott tartunk, hogy csalódottan éljük meg mindezt, miközben pár fordulóval korábban valószínűleg sima vereséget szenvedtünk volna Diósgyőrben. Mégiscsak tökutolsóként pontot szereztünk a dobogóesélyes csapat otthonában, és nem csak az eredmények, de a játék tekintetében is érezhető az előrelépés. Ennek erőt kell adnia a folytatásra. A lefújás után nyilván lógattuk a fejünket az öltözőben, de a zuhanyzás után már megfogalmaztuk egymás között mindezeket is. A pozitívumokra építkezve ki kell javítanunk a hibáinkat, hogy még egyszer ne fordulhasson elő velünk hasonló.

böőr 2

– A Diósgyőr már nem először hajt végre bravúrt emberhátrányban, bevillant ez nektek a második félidőben?

– Az ember pályafutása során nem sokszor fordul elő, hogy ilyesminek részese legyen a pályán, akármelyik oldalon is. Kicsit olyan volt, mintha az élet hozta volna úgy, hogy belecsöppentünk ebbe a ritka helyzetbe. Láttuk, hogy jót tett nekik a szünet, egészen más szellemben kezdtek játszani, mint az első félidőben. Éreztük, hogy veszélyesebben támadnak, de kidolgozott helyzetük talán, ha egy akadt, és ne feledjük: nekünk is megvoltak a további gólszerzési lehetőségeink. Egyáltalán nem arról volt szó, hogy az előnyünkre ráülve át se mentünk a félpályán, továbbra is benne volt a gólveszély a támadásainkban. Ilyen tekintetben a csapat végig jól játszott, kár, hogy csak az első játékrészben voltunk ebből eredményesek.

köszönjük

– Ettől még az előző két meccsen több pontot gyűjtöttetek, mint az azt megelőző tíz fordulóban. Ha a nyárvégi jövés-menés miatt kicsit későn is, de kezd összeállni a csapat?

– Tényleg jó páran érkeztek már a bajnokság megkezdése után, akik közül többen egyből a kezdőcsapatban is találták magukat, nem egyszerű feladat így jól és eredményesen szerepelni. Miként az látszik, jócskán kellett is idő, hogy beilleszkedjenek. Ha visszanézzük a korábbi meccseinket, folyamatosan változott a csapat összetétele, míg ki nem alakult az a gerinc, ami köré a szakmai stáb építhet. Most, hogy kialakult a váz, játékban és eredményességben egyaránt kezdünk bizonyítani.

nikházi gólöröm2

– Tizennyolc éve mutatkoztál be az élvonalban, van tehát bőven tapasztalatod. Mire lehet jó ez az összeállt csapat az NB I-es mezőnyben?

– Nagyon bízunk a bennmaradásban. Hosszú a bajnokság, és igaz, túl vagyunk már a harmadán, de nem szakadtunk le, és a játékunk sem olyan rossz, hogy egy kézlegyintéssel elintézhessen minket bárki. Javuló tendenciát mutatunk, és azt sem szabad elfelejteni, hogy még csak egy mérkőzést játszottunk hazai pályán. Én magam sem gondoltam volna, hogy ez ennyit fog számítani, azt hittem, ennél jobban tudunk majd szerepelni. De el kell ismernem, igenis sokat számít a hazai pálya előnye, egy hozzánk hasonló újonccsapatra pedig fokozottan igaz ez. Már csak emiatt is bizakodhatunk a jobb folytatásban. Meg aztán láthatunk több példát is arra, hogy egy-egy csapat belecsúszhat jó vagy rossz periódusokba. Mindig szükség van a jó sorozatokra, és nagyon remélem, hogy a Haladás elleni győzelemmel, illetve a diósgyőri pontszerzéssel mi egy ilyen széria elején vagyunk, ami még sokáig folytatódik.

 

– Rátok férne, hiszen a téli szünetig hátralévő öt fordulóban három élcsapattal, a DVSC-vel, a Pakssal és a Videotonnal is meccseltek. Igaz, az ötből négyszer most már otthon játszhattok. Mit lehet ebből kihozni?

– A lehető legtöbbet kell kihoznunk. A diósgyőri mérkőzés is megmutatta – de említhetem akár korábbról a Ferencváros vagy a Győr elleni, vereséggel véget ért találkozóinkat is –, hogy ebben a csapatban bőven benne van a meglepetés, a helytállás bárki ellen a magyar NB I-ben. A saját stadionunkban pedig végképp nincs félnivalónk, az utóbbi hetek alapján javulunk, és a hibáinkon tovább javítva igenis győzelmeket kell aratnunk az ősszel hátralévő fordulókban is!